♥ Dear saturday!

Igår var dagen kommen för Eliyabs BCG-vaccination. Som vi har väntat på det. Nu är det fritt fram i stort sett att resa. Vi får se när det blir.. Vill vänta lite eftersom han nyss fått vaccinet. Han var så duktig, sa ingenting när dom satte nålen i armen på honom. Det var skönt för mig, det värsta jag vet är att se honom ha ont.

Idag har vi varit i almedalen med Pia och familj. Supermysigt! Vädret var verkligen på vår sida också :)

 
Nuhamin och Bella matar fånglarna med bröd i almedalen :)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Nu inväntar jag Becca som kommer och bjuder på lite goda drinkar.. :)

♥ Första arbetspasset avklarat!

Jobbade igårkväll, en del har förändrats sen jag var där senast, det vill säga för ungefär ett år sedan. Hur som helst så gick det jätte bra, trivs så bra, med både brukare och arbetskamrater. Kändes kontigt dock att säga hejdå till Eliyab som blev lite ledsen när jag skulle gå för att se komma hem när han låg och sov. Många timmar. Så imorse gosade vi ordentligt, fast han är inte så mycket för att mysa längre, förutom när han är trött. Han vill helst krypa runt, inspektera allt och stå upp mot allt han lyckas att ställa sig upp emot. Fick även ett sms imorse, en fråga om jag vill jobba ikväll med och såklart vill jag det :)

Lite finare väder idag så innan jag börjar jobba ska jag och Eliyab ta en promenad, ta ut ett paket på posten, ta ut en gratisbok från biblioteket och gå till lekplatsen och gunga. Kanske gå förbi mommo också om tiden räcker till! Det här kommer bli en bra dag.. :)

♥ Måndag!

Eliyab är inte riktigt kry. Idag var han gnällig och grät från och till fram till lunch, vägrade att sova trots att han var supertrött. Gick ut och gick med honom i vagnen vilket hjälpte, han somnade, i cirka 20 min. Sen var det full speed igen. Pia och Bella kom hem till oss för fika, då var han gladare.. Vi åt massa gottis och fruktsallad med glass! Jätte trevligt. Hans humör har varit bättre ikväll, han somnade glad och nöjd. Har varit orolig att han fått ont i halsen men i själva verket är det nog tänderna som ligger bakom allting. Ena framtanden har precis kommit fram och den andra är på g. Tänderna kan vara jobbiga..



Ringde resursen idag i hopp om att dom hade jobb till mig men icke. Jag vill jobba, jag vill komma igång!

♥ Liten sjukling..

Igår besökte jag vårdcentralen för första gången med Eliyab. Anledningen var att han har varit så ledsen de två senaste dagarna, varit röd om läppar och ögon, väldigt torr om fingrar och sen har han tagit sig för öronen. Så det första som dök upp i mitt huvud var att han kanske hade åkt på en öroninflammation. Så vi fick en tid kvart över elva. Han var superduktig inne hos doktorn, men när hon skulle se honom i halsen blev han arg. Vilket man kan förstå, det känns ju inget vidare när nån petar in en "glasspinne" i munnen på en och tvingar en att öppna munnen. Men det gick bra ändå. Ingen öroninflammation vad hon kunde se, bara en lätt rodnad som kan göra att det trycker lite och kliar.. Annars är det nog bara ett virus han har åkt på. Läkaren sa att hon tyckte det var helt fantastiskt att jag inte behövt söka vårdcentral nån gång innan för honom, att han klarat sig och varit frisk så länge. Men alla barn blir ju sjuka nån gång..

Idag är Eliyab redan mycket bättre och det känns såå skönt! Det är så jobbigt när jag inte vet om han har ont någonstans och när jag inte vet vad jag ska göra för att kunna hjälpa honom. Det är inte lätt när dom är så små att dom inte kan berätta vad som är fel. Men förhoppningsvis är han på bättringsvägen nu!.. Lilla hjärtat.

Nu sussar han, det var en pärs att få honom att somna dock. Han var hur trött som helst, ändå envisades han med att han inte skulle sova. Ställde sig upp i sängen om och om igen, slog och dyvlade.. Men tillslut fick tröttheten övertaget ;) När han vaknar ska han få lite lunch sen ska vi ta en promenad och hämta framkallade kort på posten. Det kan va skönt att komma ut och få lite frisk luft med när man är sjuk, men varma kläder på! :)

♥ Skratta på låtsas!

Vi är hos mamma. Eliyab har ätit mängder ikväll, mat, frukter, hemmagjort potatismos, majsbågar..

Mamma, Linnéa och jag sitter vid köksbordet och skrattar. Eliyab skrattar med oss, fast det är inte riktigt skratt, han gapar stort och gör sig till och det låter och ser jättekul ut. Då skrattar vi ännu mera..



Vi ska straxt promenera hemåt, därhemma blir det mys i soffan med barnprogram och därefter ska lillkungen sussa! Jag ska göra köttfärssås till imorgon och frysa in lite portioner tänkte jag. Sen blir det bara chill och lägga sig i skaplig tid, ifall jobbet ringer imorgonbitti.

♥ Tråkväder!

Tänkte ta en promenad och en sväng till lekplatsen idag så att Eliyab får gunga. Men det är ju lagom kul när det regnar. Å andra sidan så känner jag mig supertrött så det kan vara skönt att vara inne med, fast man brukar ju piggna till när man kommer ut. Vem vet, det kanske blir bättre väder senare.. Får iallafall hur som bli en snabbsväng till konsum för blöjorna är nästan slut.

Eliyab är svidigare än vanligt, beror nog på att framgaddarna i överkäken är påväg att bryta fram..

Vi har precis ätit gryta med injera. Eliyab älskar injera! :D

♥ Lugn och ro..

Riktiga mysdagar med lugn och ro. Varken jag eller Eliyab har varit riktigt hundra. Eliyab har fått tillbaka hostan och jag känner mig allmänt hängig. Men vi har haft det bra ändå.. Igår blev det en fika med Hanna, Marco, Linda och Tara. Eliyab och Marco satt bredvid varandra i soffan och höll varandra i handen, supergulligt! Det är två månader mellan dom men dom kan nog ha roligt ihop.. :) Idag har det blivit matlagning för ikväll samt för att frysa in till lillälsklingen. Gryta med potatis, morötter, broccoli, lök och kött. Han fick smaka lite direkt och verkade tycka om det. Så ikväll äter vi samma mat! :)

Ikväll när Eliyab har somnat har jag en ta-hand-om-mig-kväll inplanerad. Ska ta ett långt, varmt bad, fila fötter, smörja, noppa ögonbryn, fixa naglar samt läsa föräldrar och barn-tidningar! Fick en hel drös av mamma igår.. Det gillas!


♥ Alkohol är rena giftet!

Hur många gånger har man inte haft en jobbig bakfylla? Hur många gånger har man inte tänkt och ångrat att man drack kvällen innan? Hur många gånger har man inte tänkt att det är inte värt det? Hur många gånger har man inte tänkt att nu ska jag aldrig dricka mer? ..ändå gör man om det.

Sen finns det ju de människor som kan dricka måttligt och de som inte kan det. Där är det ju en viss skillnad. Dricker man måttligt så är det väl så att man inte heller mår lika dåligt utav det efteråt. Dricker man som en svamp så är det ju inte så konstigt att man mår pest när man vaknar dagen efter, utav alla möjliga anledningar..

Att man någon gång ibland tar en utekväll som inkluderar en del alkohol är väl normalt.. Men när nås gränsen då det blir för mycket och man borde se en fara i det hela? Det finns de människor som nått den gränsen för länge, länge sen, inte fått tillräcklig hjälp med att hitta en annan livsstil eller helt enkelt inte varit villiga till förändring. Dessa människor blir förgiftade, alkoholen förstör dom både fysiskt och psykiskt under årens lopp. Inre organ försämras och klarar tillslut inte mer.

Alkohol är otroligt farligt när det blir en vana och upprepas allt för ofta, då man ser alkohol som en del av sin vardag. Jag har fått sett levande bevis på vad alkohol kan göra med en person under en längre tid. Det gör så ont att se.

En person som inte ens är 50 år fyllda, alkoholen har satt sina spår och sjukdomarna det fört med sig har nu tagit över livet. Ska det vara så? Det är hemskt. Var och en har en egen vilja och gör sina egna val, men borde inte samhället rycka in när de är väl medvetna om hur det kommer sluta? När den personen inte kan fatta kloka beslut, inte kan ta tag i problemet på egen hand.. När det är så gott som försent, då fattar samhället att det är allvar, på liv och död, och tar då i med hårdhandskarna.

O andra sidan är det kanske inte det lättaste då en person inte är speciellt samarbetsvillig, MEN samhället har faktiskt en högre makt och kan ta till med lagar då den personen inte har något att säga till om. Just för att rädda liv. Men.. Det beslutet kom flera år försent.

Allt det här känns förskräckligt och man vet inte riktigt vad man ska säga om det.
Men jag kan säga att jag är oerhört tagen, berörd, empatisk och framförallt ledsen!

♥ Majskrokar!


Det här är något Eliyab tycker är jätte gott! Majskrokar. Han kan stoppa i sig hur många som helst på raken. Så där gäller det att sätta en gräns hur många han får äta åt gången! ;) Ett väldigt bra tilltugg mellan måltiderna enligt mig.

Förra veckan satt jag och Eliyab vid matbordet, jag hade precis matat honom och han satt och lekte med en spagetti (jätte kul att suga in den, sen dra ut den igen, och därefter äta upp den) :P Iallafall, från ingenstans så säger han "Titta" och jag blev helt till mig! Han börjar sakta med säkert att lära sig prata.. Blir så stolt! :) Försöker lära honom lampa och klocka, att han ska kunna veta vad jag menar när jag säger t.ex. klocka och att han ska titta på den.. Än sålänge har han inte riktigt fattat galoppen ;) Men det kommer, min älskade unge är duktig!

Jag har gjort lite övningar här hemma idag och Eliyab har bara skrattat åt mig, haha! Nu sover han, jag poppar Bon Jovi och surfar runt lite.. Senare blir det träning!


♥ Ännu en måndag.

Veckorna går så fort, det säger bara vips och så är det måndag igen. Helgen har varit bra, det har blivit både utgång och mysig hemmakväll med god mat med mina bästa! Eliyab har dock blivit förkyld och nu börjar han få hosta också. Mindre roligt! Men men.. Får hoppas att det går över snart och att det inte blir något långvarigt virus.

Pappas lasagne är verkligen en hit, Eliyab åt hur mycket som helst. Det var bättre än min spenat det.. Kommer aldrig glömma den minen. Lillskrutten.

Idag har det varit en hemma-fixar dag! Tvätt och städ, så skönt när allt är rent :)

Väntar på samtal angående jobb, men än har ingen ringt..

♥ Back to work..

Nu är det slut på slappandet hemma varenda eviga dag. Har pratat med mitt jobb och jag står nu på listan som tillgänglig vikarie igen! Imorgon ska jag förbi och checka läget med min deligering, ifall den behöver förnyas och sen ska jag iväg och fixa en ID-bricka! I stort sett så kan dom ringa när som helst och fråga om jag kan jobba. Känner mig jätte pirrig och nervös inför det. Det är elva månader sen jag jobbade, det är lång tid. Det kommer ju gå biljant att börja igen, det vet jag, men ändå blir man lite hispig. Eliyab kommer att vara med sin pappa de dagar och kvällar jag jobbar eftersom det är för tidigt för dagis. Det känns jätte bra det här! Det enda som känns lite sådär är att jag kommer vara borta från Eliyab. Jag är ju van att ha honom hela tiden och ha honom med mig när jag ska göra något. Kommer sakna honom! ♥ Men det kommer finnas gott om tid för Eliyab- och mammamys iallafall! Det gäller att vänja sig..

Dagen har vi spenderat med mamma och moffa mitt uppe i deras tapetsering, vardagsrummet är så gott som klart och vad fint det blev! Ljust, enkelt och stilrent! Precis så som jag gillar, erkänner att jag är avundsjuk ;) ..

Eliyab äter burkmat igen, han älskar den så jag tänker variera lite. Spenaten jag gjorde häromdan var det vidrigaste han har smakat (av hans ansiktsuttryck att döma) :P Får prova att göra lite allt möjligt och varva med burkmat. Har även testat smoothie till honom och det tycker han jätte mycket om! Att jag inte har provat dom tidigare..



Här har vi dom. Smoothisarna. Finns i olika smaker av ekologisk frukt. Också en väldigt praktiskt förpackning, Eliyab slurpar i sig! Väldigt behändigt när man är borta och så. Något jag definitivt kommer fortsätta att köpa! :)

Bubblan sover, jag ska ta en kopp kaffi och chilla resten av kvällen!


RSS 2.0