Mors dag!

Jobb, bowling, kalas, lite shopping och fint sällskap är vad de senaste dagarna har bjudit på. Mammabyxorna är helt underbara och klänningen som jag också köpte är superfin. Jag har jobbat in hyfsat bra timmar och bowlingen förlorade jag stort. Igår somnade jag ungefär halv åtta och vaknade typ nu. Känns inte bra när det är så fint väder ute, men jag behövde det. Sovit själv inatt men ändå sov jag gott som tusan, men drömde något helt sjukt. Som vanligt. Nalle är hos Nuha idag och kommer hem ikväll. Förövrigt så spelar dessa hormoner ett spratt med mig. Mitt humör går verkligen upp och ner och kan ändras lika fort som att vända på en hand. Det är jobbigt!

Det är skinande sol och jag måste ut. Ska gå till mamma nu snart när hon har rast, det är ju mors dag idag! Jag älskar min mamma. Min bästa vän.




Vecka 15!

Bebis:
Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs! Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten! Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve!

Du:
Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.
Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvuded vid en ultraljudsundersökning.


Jobb och utbildning.

Idag har jag jobbat och därefter var jag på utbildning angående datasystemen inom jobbet. Skönt att man nu har tillgång till allt som alla andra. Det har varit riktigt hett all day long, sommaren är här! Det blev ändrade planer ikväll. Inget främmande, istället ska jag och Nala äta middag själva - tacos på balkongen! Mysigt.

Det här är det som jag fick med posten igår, nöjd med beställningen och även priserna. Beställer man lite då och då så blir det inte så mycket sen! Och det finns ju hur mycket fint som helst. Men det är lite svårare när man än inte vet om det blir en pojke eller flicka. Så länge får man hålla sig till kläder med neutrala färger.



Mysig overall, sött startpaket med små apor på, två par strumpor (gratis) och en snuttefilt med barbapappa och de andra.

Jag går även in i vecka 15 idag, veckorna bara springer iväg..

Måndag - En bra dag.

Morgonen blev stressad eftersom jag försov mig men klarade mig ganska bra, endast 3 minuter sen. Dagen på jobbet har varit bra, skulle egentligen jobba till 13 men fick gå kvar till 16. Då vart jag glad, det har bara rullat in timmar dom senaste dagarna och det behöver verkligen jag. Sen fick jag jobba eftermiddagen med Pia, vi har trevligt ihop. Synd att vi inte jobbar i samma grupp i sommar. Nalle och jag åt med mamma och dom ikväll (Ja, vi äter ofta tillsammans) På tal om det så ska vi bjuda hem dom tre på mat imorgonkväll. Det kanske blir fler? Iallafall, efter en stund hos mamma så drog Ruben, Nalle och jag ut och åkte en sväng. Vi hämtade ett paket på posten, som innehöll lite till vår bebis. Vi åkte runt längs stranden, tog en liten promenad vid strandpromenaden. Vi plockade en bukett blommor som vi satte på gammelmoffas grav. Och till sist så var vi ute vid högklint, det är helt sjukt vad högt det är! Kände det även fast jag inte tittade över kanten. Det är bra att du är rädd om mig älskling. Eller inte bara mig. Oss! Har haft en jäkligt bra dag för att uttrycka det exakt :)

En jobbarkompis frågade mig idag när jag ska ha bebis, kunde inte fatta hur hon visste eftersom jag inte sagt något till just henne. Men hon såg det på mig sa hon. Men som jag skrev i ett av dom förra inläggen; det börjar synas :)

Nu ska jag sova. Full rulle hela dagen imorgon också så jag behöver sömn! Natti

Klockan går..måste städa!

Nu är jag hemma igen. Åt hos mamma och sen tog vi en promenix, jag plockade 3 buketter blommor. Jag älskar naturens blommor. Dom följde med mig hem en liten stund, dom gick precis nu och jag måste städa. Finns det något tråkigare än att städa när man verkligen inte har någon lust!? Men det är bara att börja, så man blir klar någon gång. Man kommer igång efter ett tag!


Fullspäckad helg!

I torsdags samlades vi ganska många och åt pizza och därefter spelade vi kubb. Fyfan, jag erkänner.. Jag har verkligen blivit dålig på det. I fredags var jag med Aja och Mathez och sen vid mamma. Tänkte gå hem tidigt så jag kom i säng i klok tid eftersom jag skulle upp och jobba. Men Nala kom dit och skulle installera mammas nya dator och vi fastnade där. Jag, Nala och Ruben snodde mammas bil ner på stan (hon var lagom glad när vi kom hem runt midnatt), vi gjorde några ärenden och gick förbi munken där vi träffade några. Jag trodde vi skulle stanna max en halvtimme men jag fick för halvtimme jag. 2 timmar! Det kändes som en evighet och jag var så irriterad. Fick sitta och vänta på att älskling smuttade på sina öl och se och lyssna på alla fulla människor. Jag ville bara hem. Jag har verkligen inte kul när jag går ut nykter, jag avskyr det. Gå ut och äta är jätte mysigt men sen när fyllan sätter spår i alla andra och musiken vrids upp till högsta volym så innebär det hemgång för mig. Jag orkar inte sitta och höra på fulla människor, skrik, tjat och gap. Men när man själv är full så smälter man in tillsammans med alla huur bra som helst. Kanske för att jag alltid brukar va fullast. Ha! Igår morse åkte Nalle till Stockholmo och jag jobbade hela dagen, var sen på middag hos mumma där jag slocknade efter maten. Vid 8-tiden fick jag tummen ur och gick hem. Jobb hel dag idag med och fick morgondagens jobb med. De gilla vi! Nu strax ska jag hem till mamma och dom och hänga där ett tag. Känner att jag behöver lite socialt umgänge innan jag ska hem och städa och fixa med alla våra papper som ligger huller om buller och överallt. Jag vill ha ordning! ..även fast jag ibland kan va jävligt lat. Min tuttis kommer hem senare ikväll <3

Jag måste säga att det börjar synas på mig att jag har en bebis i magen :) ♥


Vecka 14!

Bebis:
Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Bebisen motsvarar ungefär en grapefrukt i storlek. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen. Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas. Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna. De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett.

Du:
Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


Platser och bilder för en tillbaka.

Igår gick jag in i 14:e veckan och jag längtar tills jag känner sparkar, då blir det verkligen verkligt. Nu är det cirkus en månad till vi ska på ultraljud, vi skulle egentligen dit tidigare men eftersom Nalle inte är hemma då så drog vi ut på det någon vecka, för det är klart att han ska vara med.. :)

Dom senaste dagarna har bestått av sällskap, bad i bassäng, matlagning och lite jobb. Fick mitt schema för sommaren idag och börjar inte förren 23 juni, så jag hoppas att jag får rikligt med jobb via resursen tills dess. Jobbar nästan bara långa pass hela sommaren vilket både känns bra och jobbigt beroende på hur jag kommer känna mig. Jag vet ju inte hur jag kommer må framöver och det finns inget värre än att tvinga sig iväg till jobbet och behöva jobba 8-9 timmar när man mår SKIT. Men (om man vågar säga det) så har jag börjat må mycket bättre och jag tycker att tröttheten har avtagit något. Så jag hoppas att det fortsätter så.



Vi bröt av våra band och dom gick av på mitten.
Jag saknar. Mycket.


Afekreshaleho!

Känns konstigt att min älskling inte ska sova hemma inatt, som tur är kommer han hem imorgonkväll. Men jag vet att det är nyttigt att vara ifrån varandra lite ibland. Fast man blir lätt van med någons närhet, det känns som att vi aldrig har varit ifrån varann nu efter den tid då vi varit så tätt inpå varandra. Om jag ändå kunde beskriva hur starkt jag känner för den människan.. Jag finner inga ord.


  

Bjudning!

Har haft en bra dag, ätit smörgåstårta i mängder och fortfarande är det massor kvar. Det är inte nyttigt men faan så gott! På både gott och ont så finns det massor kvar att äta upp, jag vet att jag kan lyckas äta upp det med lite hjälp men det är inte bra för mig. Har gått upp i vikt som tusan och ett kg på bara EN vecka. Så kan det inte fortsätta, måste börja tänka på vad jag äter och hur jag äter. Viktigt nu när det inte bara är jag själv som påverkas av mina matvanor. Nyttig mat och normal mängd ska jag verkligen försöka med nu (efter att smörgåstårtan är slut) :P Det enda som vart synd idag var att det blev tjafs och att en fattades här idag. Men jag vet att felet inte bara var mitt och att det löser sig om ett tag.



Nala är jätte stolt över fotot.
(Han upplyste även mig om att man inte behöver själva sladden för att föra över bilder, så skit samma om sladden är borta)

Mödravården och smörgåstårta

Min och Nalles dag började med att ta bussen ner till mödravården klockan halv åtta (bussen PROPPfull) men jag hade tur iallafall som fick en sittplats. Där nere väntade den där glukosbelastningen som Aja har varnat mig för. Och hon hade rätt.. Fy vad det smakade! Mådde riktigt illa men ändå drack jag upp alltihop snabbt för att jag skulle vara av med det. Jag kunde lika gärna ha spytt. Sen sitta där nere i två timmar och vänta för att sen få besked att sockret var bra! Vi åt frukost på lasarettet, sen kom mumma och Linnéa och hämtade oss. Vi åkte och handlade till min smörgåstårta och sen drog jag direkt till jobbet. Därefter mötte mumma mig utanför jobbet så gick vi hem till oss för att börja att göra bottnarna på tårtan. Mamma och Néa kom förbi också. Vi gjorde även en liten botten med tonfisk till Aja och Mache. Imorgon ska jag garnera och sen kommer alla hit. Det fick bli imorgon så att alla kan komma samtidigt.

Jag ska ta ett bad nu strax, raka mig och smörja in mig ordentligt. Sköönt! Jätte sugen på rostat bröd, kanske just för att jag vet att jag får en brödrost av mumma i present imorgon (Linnéa berättade) Haha. Småbarn har svårt för att hålla tyst :P Men men. Den där spänningen är inte så viktig längre som den var när man var liten.

Vecka 13!




Bebis:
Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten. Vävnaden som ska bli bebisens skelett grundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du:

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar. Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.


Söker febrilt efter energi!

Idag befinner jag mig i vecka 12+6 och imorgon blir det vecka 13. Jag tycker tiden går fort, det kanske bara säger vips så ligger jag på BB och ska krysta fram det lilla underverket. Smärtan oroar mig, otroligt mycket. Men får lita på att det finns bra smärtlindring som kommer hjälpa mig igenom förlossningen. Skulle aldrig kunna tänka mig att genomgå en förlossning utan någon smärtlindring. Det där med att älska sitt barn mer om man föder utan bedövning osv tror inte jag på, det är bullshit. Hela processen i sig är stort och väldigt starkt av kvinnan! Ens barn blir ens allt oavsett hur man tagit sig igenom sin förlossning.

Blev helt kär i Ajas mammabyxor, så otroligt sköna. Det är vad jag ska införskaffa när jag får lön. Var hos dom igår när det var Maches födelsedag, även fast han inte kom hem innan jag gick. Idag kom pappa förbi en snabbis och ikväll ska vi äta hos mamma. På torsdag är det min födelsedag och jag blir då 21 år fyllda! Vet inte om alla ska komma och fira mig på onsdagen eller torsdagen, mamma jobbar heel dag på torsdagen så kan tänkas att onsdag passar bättre. I vilket fall så kommer jag bjuda på smörgåstårta. Pappa kommer och firar mig på fredag!

Jag undrar när jag kommer ur den "bubbla" jag befinner mig i nu. Allt känns enformigt, samma sak dag ut och dag in. Antingen jobbar jag eller så ligger jag i soffan. Jag kan sova hur mycket som helst, känner mig helt utmattad. Jag vill få tillbaka lite energi och göra saker av min vardag. Idag har jag fixat mig lite, håret och naglarna och även sminkat mig lite. Känner mig fräschare än vanligt men ändå sådär tråkig. Ingen fantasi och ingen lust med något. Jag vill njuta av min graviditet, jag vill må sådär jättebra så det speglar min glädje inombords - hur glad jag verkligen är över livet inom mig.


Bring it all to me!

Älskling kom med båten inatt och hade haft en jätte bra dag med Nuhamin. Vi kom i säng sent och jag gick inte upp förren kvart över tolv idag, såhär kunde jag inte sova innan. Men graviditeten gör en trött. Är bara otroligt glad att det där hemska illamåendet har försvunnit (peppar, peppar). Lite illa mår jag fortfarande ibland, men inte alls som det var i början. Numera känner jag mig bara konstig emellanåt och är fruktansvärt trött! Nala läste något på aftonbladet idag om att om man mår illa på morgonen så betyder det att barnet kommer få hög IQ. Det är mycket dom kommer på.

Jag har absolut INGEN lust att jobba ikväll, jag känner bara för att krypa ner i soffan och se på tv. Och att jag imorgon jobbar 7-10 och sen 15.30-21 är inte speciellt uppmuntrande. Men jag har tagit på mig det och jag vet att jag måste. Har jätte dåligt med timmar så jag måste ta dom jobben jag får. Fy, kan bara tänka mig hur jobbigt det kommer vara i sommar. Värmen.. Jag har svårt med det i vanliga fall, undrar hur det blir då nu när jag är med barn.

Känns trist att jag ofta nu för tiden tappar lusten för allting. Förut såg jag ju fram emot att gå till jobbet och tjäna pengar :(

Pojke eller flicka?

Fanken vad jag funderar på det. På nåt sätt så blir det mycket svårare att gissa när det är ens eget. Det är något som säger mig att det blir en tjej men den tanken kan lika bra bedra mig. Man kan verkligen inte veta, det är bara rena gissningar. Och för mig spelar det absolut ingen roll vad det blir, bara lillen/lillan är frisk. Men man tänker på det och undrar. Precis när jag plussade så kände jag att jag ville ta reda på om det var en tjej eller kille. Men det vill jag inte längre, det är en sån spänning att inte veta och en sån överraskning sen! Jag och Nala började prata om namn direkt när vi fick veta och som sagt så är vi överens om det blir en kille, då blir det Kevin eller Marion :) Men riktigt överens är vi inte om det blir en tjej. Jag vill isåfall att hon ska heta Neliyah Destiny Assefa. Medans Nala är fast besluten vid att hon ska heta Destiny i förnamn. Jag tycker att jag kan få bestämma det eftersom hon kommer få hans efternamn. Det är inte det att jag inte tycker om namnet Destiny, jag älskar det. Och jag vill att ett av hennes namn ska vara det. Men namnet Neliyah betyder något för mig, på nåt sätt. I annat fall får det bli Destiny Neliyah Assefa, det skulle gå det med. Hon får ju heta det vi båda vill. Destiny passar jättebra med för mig så det kvittar nog för mig ändå när jag tänker efter.. Det är väl tur att han inte har bojkottat mitt namnförslag totalt, att han går med på att hon heter det i mellan-namn iallafall! Det är ett halvår kvar så vi hinner ändra oss många gånger. Det är inte bråttom direkt, sen kanske det blir så att man ser direkt vad "den" ska heta när man ser den lilla! Och det kanske blir något helt annat.



Idag är Nala i Sthlm över dagen och träffar Nuhamin. Om det inte blir något mer krångel så träder varannan helg i kraft kring den 19 juni nånting! Det kommer bli så mycket bättre för dom båda.

Förresten.. Vi kopplade in hemtelefonen igår! :)

Vecka 12!

Bebis:
Drygt 6 cm lång och väger 9 till 13 g. Man använder bebisens mått för att se vilken graviditetsvecka du är i, eftersom de flesta bebisar är lika långa den här tiden. Det går att höra bebisens hjärtljud. Naglarna har vuxit ut på både fingrar och tår och din bebis har hår på kroppen, (s.k. lanugohår). En del bebisar kan redan nu klia sig, suga på tummen, sträcka ut armarna och sträcka på sitt lilla huvud.


Hjärnan har två kritiska utvecklingstadium, det ena är mellan vecka 12 och 18 och det andra är mellan vecka 24 och 36. Äter du mediciner? Tala med din barnmorska om det nu, för fel mediciner vid graviditet kan skada din bebis nu och för all framtid.


Du:
När den tolfte veckan är över känner de flesta gravida ett lugn och att det är dags att berätta för vänner och familj. Forskning har visat att det är de 12 första veckorna som är de mest kritiska i fostrets utveckling. Illamåendet avtar, vikten har för de flesta ökat med 1,5 och 4 kg. Vikten beror förstås på hur pass illa du har mått. Livmodern tar upp hela bäckenet nu och kommer när graviditeten når mot sitt slut vara ända upp i revbenen.




Det är helt otroligt..

15 november! :)

Jag är överdrivet misstänksam och kan vara en riktig tjatkärring ibland, det vet jag. Men det är inte meningen, även fast jag har rätt till det. Att tjafsa ibland hör till.


Jag har inte gjort så mycket under de dagar som jag inte har skrivit, jobbat lite och mått dåligt och konstigt. Har nu berättat för jobbet att jag är gravid iallafall, så dom vet. Händer ibland att jag sjukanmäler mig bara för en dag och i längden verkar ju det konstigt om man inte känner till anledningen. Umgåtts med mami och Linnéa ganska mycket! Och Aja och Mathez. Och såklart min älskling. Kärlek. Igår var vi på mödravården, tog prover och pratade. Vecka 12+1 är jag i nu och den lilla knodden är beräknad till ungefär den 15 november :)

Nala springer fram och tillbaka i tvättstugan och jag sitter fortfarande här med bara täcket runt om mig. Nu ska jag äta något och sen försöka få tummen ur och åtstadkomma nånting ;P Så trött numera..

RSS 2.0