♥ Min älskling..

Jag mår så bra av att höra dig såhär glad som du är nu! Det här är något du har väntat så länge på och under all denna tid har du längtat. Nu är du äntligen där och jag vet att du njuter av varje sekund. Jag ska inte sticka under stol med att jag saknar dig för det gör jag verkligen, men jag kan stå ut med att sakna dig när detta får dig att må så bra. Jag och vårt lilla underverk väntar här hemma på dig, om 21 dagar ses vi! (Försöker se det från den positiva sidan). Jag älskar dig! Mer än vad du någonsin kan förstå! ♥

♥ Gårdagen i bilder.

Lång sovmorgon och sen väntade en jätte mysig dag och kväll med mamma och lillasyster. Utan er hade jag verkligen känt mig så jäkla ensam den här tiden. Jag älskar er!



Fick ett halsband av Linnéa som hon gjort åt mig på dagis :) Gullunge..







Halloween-pyssel..



Min pärla, i egen hög person! ♥



Tacos blev det till middag.


Och senare laddade vi upp med massa gottis.


Lilla hjärtat var också med, vred och vände på sig som bara den där inne ♥


♥ Minnen och galna upptåg.

Min och mammas kväll.



Meningen var att vi skulle se film men istället fastnade vi i den ena konversationen efter den andra. Minnen från våra tonårsdagar och saker vi upplevt under årens gång. Jag älskar dig mamma!



Min älskling ringde nyss och nu har jag äntligen ett fungerande nummer till honom. Han gör mig så lycklig!


♥ Till pluttis..

Detta fick jag av Sanna idag. Jag blev jätte glad, så fint!



Tröja med byxor + tossar. Påslakan, örngott och lakan till vagnen. Tack! :)


♥ Lättnad.

Både älskling och hans syster har ringt mig idag. Så nu är jag lugn, vet att han är på plats och har det bra! Nu är det bara att räkna dagarna tills han kommer hem till mig igen :p.

Jag har nästan uträttat allt som jag skulle redan. Jag har varit på försäkringskassan och jag har tagit en promenad. Arbetsförmedlingen ringde jag till och bytte tiden så det blir på måndag istället. Men då har jag gjort en del saker som egentligen inte stod på schemat. Jag känner att jag har gjort något idag och det är en skön känsla, man blir mer deppig av att bara sitta hemma. Nu återstår bara dagens kalas!

Mamma kommer till mig efter jobbet ikväll, vi ska ha lite myskväll och så ska hon sova över. Det var länge sen bara hon och jag umgicks under en kväll med gottis och film. Jag gillar't!

♥ Svårt att koppla av.

Älskling har suttit på planet i tre timmar och jag tänker på honom hela tiden. Jag känner mig rastlös och kan inte riktigt ta det lugnt. Det blir en lättnad när han ringer och säger att resan har gått bra.

Eftersom jag inte riktigt kan koppla av ikväll (trots värk) så tänkte jag sätta upp hyllan jag fick av mamma till badrummet. Försökte med massa olika spikar men dom bara böjer sig och vill inte som jag vill. Till slut kommer jag på att det är betongvägg och att det är därför det inte funkar. Så nu är det en massa onödiga hål i väggen eftersom jag var så otroligt begåvad & inte kom på det förren jag bankat och slagit så det blivit upp mot tio hål. När mamma kommer imorgon ska hon ta med sånna som är till för betong så då får jag försöka dölja alla hål med hyllan. Mindre roligt sen när vi flyttar, då får man pröjsa för det man gjort.

Ska försöka lägga mig i skaplig tid ikväll även om jag är orolig som tusan för min älsklings flygresa. Men jag måste vara relativt pigg imorgon för att orka uträtta mina ärenden. Mina mål för morgondagen är;
♥ Gå till försäkringskassan
♥ Möte på arbetsförmedlingen
♥ Gå på kalas
♥ Ta en promenad

Ska försöka att planera mina dagar så att jag gör någonting, även om jag har ont så är det bra om jag ändå tar en liten kort promenad. Inte långt kvar nu. Också viktigt för psyket att göra något, det behöver inte vara mycket, bara något.


♥ Vecka 36! (35+1)

Bebis:
Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt. Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du:
Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta. Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig. Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.


Det finns inte så gott om utrymme nu, du kommer emot mammas revben mest hela tiden. Det kan göra lite ont men det gör ingenting. Längtar så efter dig! Hoppas din pappa hinner hem till din ankomst min lilla skatt.

♥ Ett dygn senare..

Resan blev uppskjuten till idag så kl 20 ikväll lyfter älsklings plan & imorgonbitti är han framme i Addis. Han är nu påväg till arlanda och jag har suttit här hemma och grinat en stund. Är så jäkla känslig. Vi har sagt hej då för ikväll, han ringer imorgon när han har kommit fram. Min älskling, jag älskar dig ♥


♥ Svag.

Idag har jag bokstavligen sovit bort hela dagen, men det bryr jag mig inte om. Har bara varit vaken de gånger älskling har ringt, sen har jag lagt mig igen. Jag som egentligen skulle göra ärenden idag, det bryr jag mig inte heller om. Jag är deppig! Min älskling flyger till andra sidan jordklotet ikväll kl 21 och jag kommer vara spänd och nervös tills jag vet att han kommit fram ordentligt. Kommer vara orolig att planet ska störta.

Nu strax ska jag ta på mig ytterkläderna, släcka ner den här tomma och ensamma lägenheten, låsa dörren och gå hem till mamma där jag tänker spendera min kväll och sova över.

♥ Fan vad jag älskar dig!

Tidig morgon men båtresan blev uppskjuten till eftermiddagen. Har gått som på nålar hela dagen, räknat timmarna och ångesten har strömmat genom kroppen. Det handlar inte om en eller två dagar utan om närmare tre veckor (!!) .. Hade det varit förr hade det varit en lätt match då vi hade vårt förhållande på distans. Men vi lever tillsammans nu, jag är van att ha han brevid mig varje natt och vakna upp med honom varje morgon. Det blir vad man är van med. Just därför känns det så jobbigt för mig nu. Lillskruttan kommer jag inte heller träffa på länge. Kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag såg bilen åka iväg, pga den starka kärlek jag känner och även att jag är mer känslig dessa tider. Efter pizza hemma hos mumma bestämde jag mig för att tuffa till mig lite, ta tjuren vid hornen och gå hem till en tom lägenhet och faktiskt sova hemma inatt. Ensam. Det är inte direkt så att vi aldrig ses mer. (Och jag tror också på att det är nyttigt att vara ifrån varandra, att sakna varandra. Även om jag önskar att det inte var under en sån förbannat lång tid). Det är så mycket som väntar när han kommer tillbaka, kanske finns redan vår plutt här då. Portarna till vårt riktiga familjeliv börjar. Mycket ska fixas med lägenheten osv..

Jag ska försöka att bara vila under den här sista tiden av graviditeten, göra behagliga saker och samla krafter inför förlossningen.

♥ Nattugglar.

Andra kvällen jag sitter uppe den här tiden den här veckan och inte haft en tanke på att lägga mig. För inte alls länge sen så deckade jag oftast mellan kl nio och halv elva beroende på vad jag skulle göra dagen efter. Men aldrig att jag satt uppe den här tiden även om jag var ledig. När jag flyttade ihop med Nala för ungefär ett år sen så blev jag kvällstrött på något konstigt vis. Innan det var jag nattugglan själv, kunde sitta uppe hela nätterna för att sen sova bort hela dagen. Det skulle jag må dåligt av i dagsläget. Fyfan för att vara vaken när andra sover och sova när andra är vakna. Inte bara jag som blivit kvällspigg - Nala är också pigg om kvällarna numera, om han sitter vid datorn eller gör något annat vill säga. Tv eller film får honom att slockna ganska snabbt som det alltid har varit. Han sitter nu vid sin data och jag vid min. Jag kollar runt, skriver lite här och där och han pratar med sin bror Dawit.



På tal om data så är jag kluven om jag ska ge min data till mamma och köpa en laptop till mig själv, den där gräddbakelsen jag såg för ett tag sen skulle inte vara helt fel. Men å andra sidan så duger den jag har, den är bra och absolut inget fel på. Det är bara jag som tycker att den är klumpig, behändigare med en laptop. Fan vad girig man är, aldrig är man nöjd. Det är hemskt. Och jag som lovat mig själv att uppskatta vad jag har mer. Och slänga ut pengar på en ny data när jag redan har en bra? Dom pengarna kan man lägga på annat. Och mamma har faktiskt skaffat sig en egen så hon är inte i behov av min. Inte just nu iallafall. Får se hur det blir i framtiden, men den här får nog hänga med mig ett tag till. Ska säga till Nala att formatera om den i vilket fall, det finns en massa skit på den som jag inte behöver ha. De flesta bilder som jag vill behålla har jag redan framkallat och klistrat in i mitt snygga fotoalbum. Fingrarna bara flyter över tangentbordet nu, en massa ointressanta saker för vissa. Men bloggen är till för att jag vill skriva av mig så jag struntar faktiskt i vad som är intressant eller ointressant för andra som hittar hit. För jag har minsann märkt att det är fler och fler som tittar in här.


Lilla hjärtat har en tendens att vara igång mest om kvällarna och in på småtimmarna. Det blir något det!

Tycker ögonen börjar flacka något nu, skulle nog kunna somna om jag la mig ner. Får tänka på att det är en dag imorgon också, vad nu den bjuder på för humör. Jag hoppas på glatt. Annars blir det mest depp & irritation (för något jag inte ens vet vad det beror på, antar att det har med graviditeten att göra). Och det vill jag inte känna, absolut inte nu när jag bara har helgen på mig.. Sen blir jag ensam :(

♥ Min dag;

Jag vaknar mitt i natten av något som inte överraskar mig och som inte heller gör mig förtvivlad. Men självklart känner jag mig ledsen och besviken men det är precis som att jag inte orkar agera. Att jag ändå inte kan påverka. Jag konfronterar och analyserar men därefter rullar allt på som vanligt.. Iallafall så sover jag dåligt resten av natten.

Halv åtta när Nuhamin vaknar känner jag mig konstigt nog klarvaken. Vi går upp och äter frukost tillsammans. Sen läser vi bok, målar, skriver och ser på film fram till ungefär tio då jag deckar på soffan och Nala övertar sysselsättningen.

Vid ett-tiden väcker dom mig och säger att lunchen är klar. Vi äter. Nala går till rehab och jag och Nuha leker. Hon sover en stund och jag duschar och fixar lite här hemma. Hon vaknar, Nala kommer hem. Sen åker vi och storhandlar på öb med mamma.

När vi kommer tillbaks äter vi middag och sen plockar vi fram läsk och godis framför tv:n. Vi sjunger och dansar till singing bee. Sen nattar vi Nuhamin. Jag och Nala myser framför tv:n. Jag börjar få ångest. Han åker på måndag, han kommer vara jätte långt bort & här komma jag sitta och invänta förlossningen och hoppas att han hinner tillbaka innan den sätter igång. Det värsta av allt är att det kommer bli så tomt hemma. Men jag unnar honom detta, i åtta år har han väntat på det här. Det kommer det göra honom gott. Min livskamrat.

Min dag, lite dyster men ändå mysig och bra.

♥ Vecka 35! (34 fulla)

Bebis:
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du:
Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

♥ ♥ ♥


♥ Lilla hjärtat.

Det första jag gjorde idag var att skynda mig som sjutton för att hinna till min tid jag hade på mödravården. Som tur var körde mamma mig och hon följde även med in så hon fick höra hjärtljuden, som idag låg på 150 :) Barnmorskan kände även på magen och konstaterade att lilla hjärtat nästan helt fixerat sig med huvudet neråt, hon hjälpte mig även så att jag själv kunde känna huvudet! Det är en sån grej att vänta barn, det kan man inte förstå förren man själv är där. Vikten går uppåt och magmåttet likaså, vikten + 1,3 kg och magmåttet + 3 cm. Allt växer jätte fint enligt kurvan. Pratade även om vaccinationen mot svininfluensan som jag har bestämt mig för att ta. Det blir i slutet av månaden.

Jag är verkligen stor nu, jag känner mig som ett berg. Ändå har jag bara gått upp 7,5 kg sen inskrivningen på mödravården. Det finns dom som går upp mycket mer än så. Jag är har fortfarande en månad kvar + kanske lite till så jag hinner lägga på mig mera. Men så extremt kan det nog inte bli när det har hållit sig i den här takten hela tiden tills nu. Iofs så tror jag att mycket är tack vare jobbet, hade jag inte jobbat så pass länge som jag tycker att jag faktiskt gjorde så hade jag nog vägt betydligt mycket mer. Nu jobbar jag inte längre och rör inte så mycket på mig heller så vi får se hur det slutar helt enkelt. Huvudsaken för mig är att lilla hjärtat mår bra. Så friska och starka hjärtljud, mammas lilla älskling. Du är så efterlängtad! ♥

Efter mödravården passade jag på att lämna tillbaka bältet hos sjukgymnasten, en vecka försent. Ska iallafall inte köpa något eget, de två första dagarna tyckte jag att det underlättade något men sen var det inte mycket att hänga i julgranen. Jag klarar mig bra utan. Med mycket vila så kan jag stå ut ett tag till.

När jag kom hem så åt vi lunch och sen sov jag och Nuhamin middag. Det är så skönt att sova en stund på dagen!! När vi vaknade så gick vi tillsammans med Nallegubben hem till mamma där vi har spenderat kvällen.

Idag kan jag säga att jag haft en bra dag med skapligt bra humör! :)

♥ Lite ändrade planer..

Lite bättre dag idag men jag deckade en stund på eftermiddagen idag också. Ikväll har mamma och Linnéa varit här vid oss och det är alltid trevligt. Nalle tog initiativet att baka bullar med tjejerna så det gjorde han. Sen blev klockan så mycket så då åkte dom hem och som vanligt ville inte Nuhamin att Linnéa skulle gå. Hon är verkligen överförtjust i henne, och Linnéa tycker om Nuhamin. Men ändå är dom duktiga på att bråka om vem som ska leka med vilken leksak, den Linnéa har ska Nuhamin ha och vice versa. Men i nästa stund är dom så kärleksfulla mot varandra. I bilen på väg hem från almedalen i lördags hörde jag och Nala från baksätet hur dom pratade med varandra..
- Jag älskar dig Linnéa!
- Och jag älskar dig Nuhamin! Du är så fiin!
Då smälter man.

Nuhamin skulle egentligen åkt idag men det blev ändrat. Eftersom Nala åker till Etiopien så får hon vara här lite längre denna gången, så hon stannar till nästa måndag! :) Synd bara att vädret är som det är, regn regn regn. Man kan inte göra så mycket då!



♥ Negativt blir positivt.

Klockan är över tolv och då brukar jag sova. Men inte ikväll, jag är uppe och känner att jag inte kan lägga mig riktigt än. Älskling och Nuhamin sover sött, jag hör Nalas snarkningar emellanåt. Vad jag älskar den mannen.

Jag kan känna så mycket men jag är så jäkla dålig på att uttrycka mig i ord. Det blir oftast en enda röra alltihop och får inte det jag riktigt känner förmedlat. Fingrarna dansar på tangenterna men inget speglar vad jag egentligen känner eller menar, för jag kan inte uttrycka det.

Jag har varit tråkig idag och inte social över huvudtaget. Men det har inte varit min dag idag helt enkelt. Men lyckligtvis så tror jag inte att det påverkat min omgivning allt för mycket. Dom har varit på sitt håll och jag har legat nerkurad i soffan och sovit hela eftermiddagen.. (Det kanske är anledningen till att jag fortfarande är vaken?). Kan inte ens med mig själv när jag är på det där konstiga humöret. Kvällen har däremot varit lite bättre, har klurat och fixat med bloggdesignen. Lite förändring blev det iallafall även om jag inte är riktigt nöjd. Jag är så dum på att förstå mig på sånt, men rätt så fint blev det ändå tycker jag. Jag lyckades bra för att vara jag :)

Jag tror nog att jag ska krypa till kojs nu ändå. Jag vill inte sova bort hela dagen imorgon, jag hoppas på strålande humör och en bättre dag än idag. Godnatt!

♥ Just an other ordinary day.

Det var trögt att ta sig ur sängen idag. Trött. Ont. Tankar snurrar.
Det är som i vanlig ordning med andra ord. (Jag är ganska negativ idag) ..

♥ Almedalen..

Sovmorgon till 10 idag, Nuhamin brukar annars vakna kring 7-tiden. Däremot var jag vaken vid 8 och var faktiskt relativt pigg, så hade kunnat gått upp egentligen. Men jag valde att ligga kvar & somnade om. Är uppe och springer om nätterna och morgnarna ännu oftare nu, kissnödig ständigt! Valde också att ligga kvar pga att vi alla sover i samma säng numera, det är mysigt. Jag hatar att sova ensam. När vi vaknade åt vi frukost och efter en stund kom mamma och Linnéa. Vi gjorde oss i ordning sen tog jag och Nala med oss barnen till almedalen där dom lekte och tittade på fåglarna som sprang omkring och letade efter mat. Vi hade tyvärr inget att bjuda dom på men det fanns andra där nere som matade. Jag tycker dom är ganska äckliga faktiskt. Änderna är ok men inte dom andra, vet inte vad dom heter. Det är samma som dom som brukar sitta utanför Mc donalds och tigga mat, man tror att dom ska anfalla. Nog pratat om fåglar.. Iallafall så hade vi det jätte mysigt där nere även fast vädret inte varit någon större höjdare idag. Efteråt åkte vi och handlade, så nu har vi ätit och tjejerna badar. Nala sprang till soprummet och jag ska diska i think. Men som sagt så har det varit en bra dag. Det är något sånt här man gör en lördag med sin familj, umgås.. Me like! Mamma kommer förbi snart och fikar så får vi se om Linnéa vågar sova här hos oss inatt..






♥ Marabou.

Jag har varit sjukt sugen på choklad i flera dagar nu. Idag kunde jag inte stå emot längre, det var nästan så jag skulle kunna gråta, det är hemskt att känna ett sådant begär alltså. Innan idol började så masade jag mig ner till affären.


En hel sån här har jag nu tryckt i mig och jag mår lagom illa.

Som sagt så tittar jag på idol. Och så väntar jag på att Nala och Nuhamin ska komma hem, båten kommer in 23.20 om jag minns rätt. Egentligen skulle han hämta henne igår men båtarna var inställda pga oväder, så den här gången blir det lite kortare. Men vi får se till att ta vara på tiden.. :)


♥ Fredag.

När Nala gick imorse rullade jag över på hans sida av sängen och somnade om. Tog en lång sovmorgon, det gör jag ofta nu för tiden. Mycket vila är bra i slutet av graviditeten. För det kan man säga att jag är, det är snart bara en månad kvar till BF! Fattar det inte.. Skrämmande och spännande på samma gång.

Har gått igenom garderoben, plockat bort sånt jag inte använder och fyllt på med lite nytt. Fixat galgar till alla plagg också så nu är det fräscht där inne! Har även gått igenom alla skåp och alla papper. Slängt gamla räkningar och satt in nya, pärmen var proppfull! Men nu får det plats med lite nytt där så vi har allt på sin plats. Alla bebiskläder är tvättade och jag har faktiskt packat en väska till BB. Hihi! :)


Jag vill så gärna köpa nya möbler och tapetsera om. Allt handlar om pengar, trött på det!


Känner mig smått irriterad. Ibland jätte irriterad. Det kanske är fel av mig men jag kan inte rå för det. Det har sina bakomliggande anledningar från förr men jag får faktiskt sluta vara så bitter och se vad det egentligen handlar om.

♥ Vecka 34! (33+3)

Bebis:
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du:
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra. Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


♥ Vecka 33!

Glömt att uppdatera om vecka 33 så slänger in ett inlägg.. (Har nu gått in i v.34)

Bebis:
Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du:
Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

♥ Goodie goodie.

Jag har precis duschat och mästerkocken står i köket. Tråkigt väder ute men jag klagar inte för det, jag har faktiskt inte så ont idag. Börjar det gå tillbaka? ..troligtvis inte så ska inte tro för mycket. Men får ta tillfället i akt medan rörelseapparaten funkar!

♥ Myspys..

Detta hämtade jag ut från posten idag, riktiga mjukisar!


Speldosa, skallror, napphållare + napp, tofflor.


Två snuttefiltar i ett underbart mjukt tyg, nappar med olika motiv och färger.


Det är nästan så att jag har bestämt att vår bebis ska suga på napp för jag har köpt ett par stycken nu :) Han/hon kanske inte ens vill ha, det återstår att se.. Bara en sån sak är man jätte nyfiken på! Det är så mycket man inte vet om den lilla krabaten, än.. Jag längtar!!!


♥ Yenai konjo!

Min underbara sambo fixar det mesta, du är bäst! Två beslut har fattats som påverkar vårt välmående positivt till 100. Nu återstår bara lite till... Sen kan vi leva våran lyx. Du och jag, tillsammans med vår kära familj  ♥ ...


♥ Så typiskt!

Ingen bio. Ingen tvätt. Självklart var alla tvätt tider upptagna bara för att jag tog med mig tvätten ner direkt. Så typiskt alltså. Hade jag gått ner utan tvätten först för att försäkra mig om att det fanns tid så hade det funnits, bara för att jag skulle behövt gå en extra gång. Får väl bli imorgon då, om jag känner för det. Måste få lilla hjärtats kläder tvättade så det är klart. Förra gången jag bestämde mig för att göra det så hoppade jag över det för att få mer tid med Linnéa när jag var barnvakt. Jag är bäst på att flytta om i schemat.

En vanlig, tråkig söndag har det blivit idag. Tycker faktiskt att alla dagar ser likadana ut numera. Fast ibland händer det något, gör man något så dagen inte blir alltför seg eller enformig. Jag har dålig fantasi, ska försöka jobba lite på den.


Nalle har sina polare här & jag datanördar. Är det nåt bra på tv ikväll tro? One tree hill ska jag minsann se, även om jag missat flera avsnitt och halkat efter lite i handlingen.

♥ Höstmys


Såhär mysigt hade vi igår + en massa fler ljus.. Jag gillar't!


Idag är jag helt slut, har ingen lust med nånting. Det måste vara vädret.. Hösten är här på riktigt, det är mysigt tycker jag. Men omställningen påverkar en, helt klart.

Later!

♥ A ring of fire..

Lyssnar på en jätte bra amarinja låt, om jag känner mig själv rätt så kommer den gå på högvarv hela dagen idag. Min lilla skatt kanske känner igen den sen om jag lyssnar mycket på den :) En riktig myslåt.

Kom hem för inte alls så länge sen, varit nere på stan och fixat lite. Jag har hittat en liten gräddbakelse till dator, ska försöka spara ihop till den. Blev bjudna på lunch men fick tyvärr tacka nej. Kändes som att jag skulle svimma och det värker i min kropp så Nala fick köra hem mig. Skulle egentligen på bio idag med men det får bli imorgon istället, inte kul när man har sån här smärta. Att jag har ont går också ut över mitt humör. Inte kul alls. Tycker plutten kan komma ut nu och så hoppas jag att jag så fort som det bara är möjligt blir återställd, så jag kan röra mig som jag vill. Och mitt uppe i alltihop så är jag väldigt stor nu och det är tungt. Jag älskar att vara gravid, men det kan vara jobbigt också kan jag tala om... Det känns som att jag gungar mig fram.


Igår hade jag en trevlig dag, umgicks med Aja, lilla Mathez, Becca och Karin. Kan erkänna att när Becca och Karin blandade sina drinkar och satte på musiken så kände jag mig lite avis. Men bara lite. Ha! Men det gick snabbt över. Mest av allt så längtar jag bara efter mitt älskade barn!!

Har verkligen fått användning av iphonen nu när jag förstår mig på den lite bättre! Det är nog den som följer med till BB när det är dags. Finesser, jäkligt bra!

 
Trots värk & elände så är jag LYCKLIG ! .. Såklart. Bebis kommer snart :)


♥ Be without you - Mary J Blige

Tidigare uppe idag, kl åtta faktiskt. Vaknade av att mitt lilla hjärta hade cirkusföreställning. Kan man vakna av något bättre? :) Börjar känna hur det kryper i kroppen. Måste ut idag. Det blir en promenad och lite ärenden, mamma hämtar mig kl ett! Älskling är på röntgen och jag hoppas att det går bra.

Jag har en återkommande dröm. Att jag dricker mig full, tänker att det inte gör så mycket för bebisen. Sen vaknar jag (fortfarande i drömmen) med enorm ångest. Blir lika lättad varje gång jag vaknar på riktigt! Bara några dagar innan jag plussade så festade jag, ganska rejält. Det har jag varit orolig över hela graviditeten, men barnmorskorna har sagt att det oftast inte ger barnen några men. Fast man tänker på det, såklart. Vad jag kan bedömma själv så verkar det vara en frisk varelse där inne, helt otroligt vad rörelserna känns och syns. Och jag älskar det! Igår hade jag typ som mensvärk kändes det som, undrar om det var sammandragningar? Efter det var jag nervig hela kvällen, kände mig nervös.. Även fast förlossningen inte sker nu så kommer den göra det inom en snar framtid och jag kan inte styra något. Med barnmorskornas hjälp så kommer min kropp fixa det galant, det är jag övertygad om. Men tanken finns där att något kan gå snett, och dess komplikationer. Och SMÄRTAN.. Den skrämmer mig mest! Föreställer mig att det kommer vara en nära döden upplevelse. Fast det är egentligen fel, för alla är det inte så hemskt att föda barn. Hur just jag reagerar och känner vet jag inte förren jag är i det skedet. Men känslig som jag är så tror jag det värsta, vilket kanske också är bra. Annars kanske det gör ondare än vad man tänkt sig. Det är nog värre.

Ikväll ska Linnéa vara hos oss. Hon får hjälpa mig i tvättstugan, tänkte tvätta alla bebiskläder så har vi det gjort! Har köpt både i stl 50 och 56 och det är så litet! Så svårt att tänka sig att vårt, mitt och Nalas barn ska bära alla de kläder som bara ligger och väntar på att bli använt. Åååå, jag är så förväntansfull!

♥ Onsdag, inget nytt.

Lång sovmorgon, kan vara ångestframkallande när jag inte gör nåt av dagen. Men jag blev faktiskt sjukskriven av en anledning. Får passa på att vila medan jag kan. Åt en god frukost och vilade ytterligare. Tog ett låångt bad med hårinpackning och lite, så skönt! Gjorde chokladbollar och såg Livet i fagervik på webben.

Har bestämt att jag ska sluta se på förlossningsprogram. Jag blir nervös. Rädd. Det är inte långt kvar för mig. Ibland känns det som att det är väl ingenting, det kommer gå bra. Nästa stund är jag livrädd för hur det ska gå och hur ont det ska göra.

Andra dagen jag sitter inne, det är absurt! Men.. Jag har ont. Ska se om jag lite senare kan slänga på mig bältet och ta en promenad. Behöver ta ut ett paket på posten (med bara saker till mig). Men tror det blir en alldeles för lång sträcka att gå. Men skulle behöva röra på mig, just för att det är bra. Och just för att jag stoppat i mig 10-15 chokladbollar. Om inte fler. Haha. Vill tillägga att dom var ganska små. Det är sånt jag helst gör när jag är ensam för då slipper jag få ångest. Då är det ingen som påminner mig om hur onyttigt det är :p .. Jag är duktig på att tänka att man bara lever en gång.

♥ Back in the days!

När vi pratar känns det som att allt är som vanligt. Det spelar ingen roll hur lång tid vi inte har setts på eller pratat med varandra. Konstigt nog känns ni alltid nära - även fast ni är så långt bort man kan vara. På så sätt att jag aldrig tappar det som vi delat.

På tal om bilder så har jag faktiskt fått tummen ur och fått in mina i album.. Nice va!? :)


Ja, den här höstdagen är ungefär ett år sen. Då fanns inte en tanke på att det skulle vara såhär ett år senare.

  
 
  

..En bråkdel av allt.
Ni ligger lika nära hjärtat fortfarande & det finns så mycket minnen att se tillbaka på.. Vissa saker kan få mig att asgarva när jag tänker på det. Genom åren har vi hunnit med en del fester och äventyr. Vi har haft ROLIGT! Men allra störst har vi delat en stark vänskap & tillit. Den fina sidan av vänskapen. Allt lever kvar. Föralltid.


♥ Make it rain ..

Var vaken vid kvart över sex imorse, vaknade när Nala och Nuhamin gick upp. Sen när dom åkt iväg till båten så var jag klarvaken, funderade på att gå upp men jag la mig igen och somnade om. Till 14.00! Sjukt! Jag drömmer så fasligt mycket, måste bero på det. Så jag har med andra ord inte varit uppe så länge. Har hunnit äta och fått i mig 2 glas oboý (måste lägga ner). Tror jag blivit beroende.

Min plutt börjar få det trångt där inne. Man ser rörelserna så tydligt nu. Igår när jag låg i soffan så var det som en boll som stack ut på sidan av magen. Vet inte om det var rumpan eller huvudet men häftigt var det. Din pappa hann också se och känna innan du bytte position! Lilla vännen.

Var vid sjukgymnasten igår också och det gick bra! Fick med mig ett bälte hem som jag får låna en vecka, och känna efter om det hjälper. Isåfall får jag köpa ett eget. 400 spänn! Men hjälper det något så är det helt klart värt det. Är väldigt skeptisk till att ta de tabletter läkaren skrev ut mot smärtan. Även om inga studier visar på att barnet påverkas så känns det inte bra. Ska försöka klara mig på alvedon, än så länge så blir det bättre av det faktiskt, ett litet tag. Havandeskapspenningen kan jag glömma nu, så jag hoppas att jag blir fortsatt sjukskriven fram till förlossningen. Hur ska det annars gå? Äsch, det löser sig. Allt löser sig. på något sätt. Till slut.



Nuha pussar sitt syskon.


Suddig bild men man ser kalaskulan.


Min snygging!


♥ Standing soldier

Sjukskriven en månad. Lämnat in läkarintyg till jobbet och ska skicka iväg till försäkringskassan idag. Skönt! Men den här smärtan suger. Folk måste undra vad det är för fel på mig när dom möter mig ute. Jag kan inte gå ut och gå så mycket men när jag väl gör det så.. Stor kagge och går som en jag vet inte vad. Kanske folk fattar. Men å andra sidan så bryr jag mig inte ett dugg. När jag är klar med städningen här hemma så ska jag försöka ta mig ner till affären och handla lite. Älskling tog det mesta igår, dammsugningen, den enorma disken och all tvätt. Jag dammar bara idag och bäddar rent, iallafall inte så jobbigt som allt det andra. Det värsta är att det knappt spelar någon roll om jag står, sitter eller ligger. Det gör ont ändå :( ..

Ikväll kommer Nuhamin. Nala är iväg och hämtar som vanligt varje jämn vecka. Undrar vad vi kan hitta på i helgen? Vi får se vad vädret bjuder på. Imorgon får vi iallafall besök, jag hoppas att det går bra.

RSS 2.0