♥ Trevlig tisdag.

Idag har vi haft Hanna, Marco, Aja och Mathez på fikabesök. Hur trevligt som helst! Roligt att knyta gamla kontakter tycker jag! Mathez är lika söt som vanligt och Marco är en riktig goding! Får se om det blir en tripp till väskinde till Hanna och Marco nu i veckan! :)

Eliyab somnade väldigt tidigt ikväll, kvart i sex. Gick inte att hålla honom uppe längre, han var helt röd kring ögonen, helt slut! Och detta på grund av lite sömn idag på dagen. Då får man stå ut med lite gnäll ;) Så får vi se hur dags han vaknar imorgonbitti, känner på mig att det blir en extra tidig morgon.

Jag har precis varit nerförbi mamma. Hon och moffa drar igång med tapetsering i vardagsrummet imorgon, det kommer bli minst lika fräscht som köket blev. Jag har hunnit putsa mina köksfönstrar idag med, imorgon tänker jag ta resterande. Jag vill bara köpa allt som jag vill ha till lägenheten NU, fixa iordning.. Men först resa, sen inredning!

Nu känner man verkligen att vädret har vänt, kyligt på kvällarna.. Jag ser fram emot hösten, den är så mysig på något sätt tycker jag! Det blir mörkare, man kan tända mysiga lampor och ljus, sitta inne och bara mysa :) Så för mig är hösten välkommen!


♥ Toppenhelg och utveckling!

Nuhamin har varit här. Vi har varit på kneippbyn och njutit av åkattraktioner och bassänger. Eliyab fick också åka en karusell tillsammans med mommo :) Vi har även spenderat en och en halv dag med pappa/moffa och det sätter jag högt värde på. Min älskade pappa! Man måste ta vara på varandra och nu ska jag verkligen ta vara på min pappa till hundra procent, låter som att jag inte brytt mig om min pappa innan men så är inte fallet.. Vi har bara inte haft så mycket tid ihop som vi egentligen hade kunnat haft. Nu ska vi ta vara på varje tillfälle att umgås! ♥

Imorse var vi utanför dörren bittit som tusan, uträttat lite ärenden. När vi följt pappa till bussen så gick vi hem till mamma/mommo och fikade. Därefter sussat middag, poppat musik och jag har även hunnit städa lite. Resten tar jag ikväll när prinsen har somnat!

Eliyab
har precis fått massvis med mango (hans favorit) och nu kryper han runt.. Ja, han kryper nu och det går undan kan jag lova.. Eller, ibland kryper han och ibland ålar han.. Men han kan krypa :) Står gör han när han inte kryper omkring, ibland tror han att han kan gå och släpper taget om det stöd han har, balansen håller inte och då ramlar han. I vardagsrummet har jag flyttat tv-bordet och istället lagt dit en madrass, så där ställer han sig upp mot soffan, leker och dyvlar :P Det som är bra är att han inte slår sig eftersom han ramlar på mjukt underlag! Där har vi också mysigt morgonmys varje morgon med barnkanalen :) Jag har också gjort i ordning ett skåp till honom i köket där han har lite kastruller, skedar och sånt som han kan leka med. De andra skåpen och lådorna ska barnsäkras. Kontakter är redan säkrade för han pillar på allt, läskigt med ström och liknande.

Just nu håller han på och stänger dörren till köket, det tycker han är jätte kul. Sen när han smäller igen dörren så blir han ledsen för att han inte kan öppna den igen. Då får mamma komma och öppna :) Min snuttgulle! ♥

Har inga nya bilder att dela med mig av för vi har ingen kamera :( Ska fixas inom kort!


♥ Träna!

Jajemen, idag satte jag mig på hojen och drog med Beccish och Karin och tränade. Som förväntat så var det jobbigt och svetten rann, ändå så tog jag det ganska lugnt. Tusan vad skönt det kändes när man kom ut därifrån! Man känner sig nyttig och fräsch, en dusch senare känner man sig ännu fräschare ;) Jag behöver detta så jag ska verkligen försöka att fortsätta.. Man mår ju så himla bra av det så hur kan det vara svårt att få in fasta rutiner på det och göra det regelbundet? Måste tänka på hälsan, måste tänka på att må bra..




Ikväll har det blivit en hel del kaffe och lite fix här hemma.. Karin var med oss också några timmar, trevlans! Fika på balkongen i kvällssolen, det gillar vi! Vi har en inplanerad mysig picknick innan sommaren lämnar oss på riktigt.

Eliyab är verkligen så himla duktig att ställa sig upp på benen själv, bara han har ett stadigt stöd. Han börjar bli så stor.. Tänk när vi kan gå på olika lekplatser och sånt, gud vad mysigt! :)


♥ 9 månader!

Lilla älsklings nionde månad är här. I nio månader har han funnits. För nio månader sedan tittade han ut efter en långdragen och jobbig förlossning. Aldrig har jag gjort något så bra som honom! Eliyab är det absolut bästa.

Vi går runt, vi tar vägar som vi inte går alltför ofta och till och med vägar som vi aldrig har gått. Eliyab ligger nöjd i vagnen och leker med min nyckelknippa, somnar efter en stund. Jag går och går, tänker och tänker. Tankarna tar mig både framåt och bakåt i framtiden. Lite här och där känner jag flashbacks nå min hjärna. Annars tittar jag och inspekterar allt möjligt. Hus, bilar, trädgårdar. Jag drömmer om ett fint hus, lagom stor trädgård och en bra bil. Eliyab sover gott och tuttar på sin napp medan jag fortsätter att gå, gå, gå.. Så många platser på denna ö för en tillbaka i tiden då man passerar ställen där man har minnen ifrån. Jag drömmer om att få tillbaka mina vänner. En envis önskan. Lillskrutten vaknar till och vi tar en liten paus i tallunden där han får lite mellanmål, solen skiner, vi väljer en plats som står både i sol och skugga. En underbar liten stund, bara han och jag. Vi vandrar hemåt, vi leker och sjunger. Eliyab får hemlagad korvstroganoff med ris. En och en halv timme senare somnar han som en stock, glad och nöjd efter en flaska välling.

  
En liten vilde börjar han bli! ;)

 
Det passade bara lille herrn att amma 4 månader, men ändå är det nåt speciellt med mammas tuttisar ;)

 
 
Det är så mycket som händer nu i hans utveckling och det är så häftigt att se!
Denna lilla kille älskar jag något så gränslöst, kärleken är bortom alla ord och beskrivningar.

♥ Eliyablo!

Nu går det snabbt.. Eliyab tar krypsteg och han ställer sig upp mot saker. Saker och ting går snabbt som blixten och det gäller att vara mycket vaksam! Innan har han bara ställt sig på knä, men nu ställer han sig upp på benen upp mot soffan, i sin säng, han har även försökt sig på stolar. Ibland går det inte riktigt hela vägen och så ramlar han och slår sig, försöker vara där och förhindra men ibland går det lite illa ändå..

Igår var vi på BVC på 9-månaderskontroll och det gick hur bra som helst! Kurvan ligger jättebra när det gäller både vikt, längd och huvudomfrång. Det blev även lite lek för att kolla hans utveckling, att han kan hålla två saker samtidigt osv, gick super! Sköterskan sa även att han är väldigt framåt när det gäller jollrandet, talet.. Tycker mycket om vår BVC-sköterska!

Annars har vi inte gjort mycket. Blivit mycket tid nere hos mamma där hon och moffa håller på och tapetserar för fullt! Känner mig väldigt sugen på en förändring här hemma med, men det får vänta.. Planering :)



Nu ska jag skippa burkmaten och så ska lillkorven få äta den mat som vi äter, utan salt förstås! Ikväll fick han smaka injera och gud vad han tyckte det var gott! Han blev så förbannad när han inte fick mera. Vill ju ta det lite lugnt i början! Han är matglad min älskling, riktigt! ;)

♥ Prinsessan 4 år!

15 augusti, Nuhamins 4-årsdag.

 


 


 

 


Ja må hon leva! (Alla sjunger, hon visste inte riktigt hur hon skulle reagera, bara tittade.) :)

 




Eliyab gungar för första gången..

 
Vi avslutade dagen med en mysig picknick vid lekparken :)

 
 

En jättefin och lyckad dag! ♥

♥ Senaste veckan..

 
Isglass. MMMMmm :)


Utslagen hjälte sover gott.

 

Yene konjo!!

 
Nuhamin och jag bakar bullar till hennes födelsedagskalas!


Världens finaste ungar!

 
 
★ ♪ ღ ✫ ♥


♥ MAMMA!

Min lilla älskling kan säga mamma. Bara en mamma kan förstå hur det känns. Blir alldeles varm i hjärtat när jag hör honom, vill bara ta upp honom och pussas!! Innan har det varit mam, mom, mem.. Idag blev det memma och klart och tydligt MAMMA! Jag är så glad och stolt över min lilla kille! ♥

Imorgon ska jag ta med min lilla gulleplutt på en riktigt lång promenad, sen ska vi ha en dag bara vi två med massa myspys!


KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK .

♥ Bapa, papa..

Ett tag sen jag skrev.. Ibland har man annat för sig än till punkt och pricka beskriva varenda dag ;)

Hela morgonen har Eliyab ålat runt i lägenheten och jollrat och snackat.. Nu säger han pappa så att man klart och tydligt hör att det är det han säger! Bapa, papa :) Det är då tusan att han skulle säga pappa innan mamma ;) Men det är på god väg det också, mam och mom säger han men det blir lixom inte hela ordet. Han är så duktig min sork! Nu sover han gott efter bilfärd och en sväng på stan.

Jag inväntar en god lasange som står i ugnen!

♥ Städning..

Idag har jag städat hela lägenheten så nu är det fint och fräscht igen! Att ha det rent hemma har verkligen blivit ett måste för mig. Det var inte så noga under mina yngre dar, men nu så.. Eliyab har ålat sig efter mig hela dagen, lekt med leksaker, ätit bra, det har också blivit en hel del mys. Det är inte klokt vad han tar sig fram snabbt nu alltså! Det är bara en tidsfråga innan han börjar krypa.. Tänk när han börjar gå!? Jag tror allt att han blir en liten vilde ändå. Däremot har han blivit jätte rädd för dammsugaren, vilket han aldrig har varit innan.

Det har varit en pärs att få Eliyab att sova under hela dagen och han blir så gnällig när han inte sover. I allmänhet sover han faktiskt inte så mycket på dagen, men en sisådär tjugo minuter två gånger om dagen gör mycket när det gäller hans humör. Hur mycket han sover varierar iofs från dag till dag. Bara han sover tillräckligt och inte är hungrig så är han faktiskt en solstråle! Nu sussar han sött i sin säng som är nersänkt, nu är det ingen risk att han kan ta sig ur och slå sig.. Men han står på knä/halvstår och ibland blir det ett pladask bakåt eller åt sidan. Jag ska snart lägga mig också, vi ska iväg ganska tidigt imorgon och handla!

Natti.


♥ Borta bra men hemma bäst!

Det är roligt att vara iväg, se lite annat och så vidare. Men det är alltid skönt att komma hem, till sitt, sin egen säng, sin egen garderob, sin egen atmosfär helt enkelt. Sakta men säkert börjar Eliyab också komma in i sina vanliga rutiner vad gäller sovstunder m.m. Vi har haft en underbar semester med underbara människor och roliga aktiviteter men efter två veckor är det skönt att komma hem till det vanliga igen :)


Eliyab tycker också att det är skönt att vara hemma!!

 
 
Dags att sänka spjälsängen, Eliyab ställer sig på knä och hänger över kanten..


Eliyab sover och jag går runt och fixar lite i mina supersköna tofflor från IKEA.
Nu blir det frukost och sen ska jag packa upp resväskan som jag inte har gjort än!

♥ Bortbjudning och hemresa!

 

Sista dagen innan vi åkte hem till Gotland var vi bjudna till Buta, Yonas, Simon och Melat.
Där hade barnen i sin tur kompisar så det blev fullt hus, hur kul som helst :)

 
Här har vi Butas underbara middag, något av det godaste jag har ätit. Jag kunde inte få nog av laxen och jag var den som åt mest ;) Lax, potatis, kött, ris, tzatziki, sallad.. Efter maten blev det fruktcocktail, kaffe, vin, öl, shots.. :)

  
Här har vi tjejerna, Eliyab fick också vara med på ett hörn, full fulle!
Grabbarna var motsatsen, var lugna och satt och såg på tv.. ;)

Dagen efter var något stressig.. Nuhamin skulle lämnas på dagis, innan skulle det köpas skor, affärer skulle hittas och hungriga magar skulle mättas. När vi väl kommit iväg med all packning så var det såklart strul med tågen vilket resulterade i att vi missade båten. Vi fick sitta i nynäshamn i fem timmar och vänta på nästa!

  
Bety och Linnéa hade roligt i bollhavet på restaurangen i Nynäs..

 
Tiden gick ändå ganska fort i den långa väntan..

Klockan blev 23.30, båten gick och vi kom HEM :) ♥

♥ Två framsteg..

Det är inte klokt vad Eliyab förändras, det går snabbt nu vill jag lova. Senaste veckan har han börjat vinka och jag har hört honom flera gånger säga "mam, mom". Det kanske är en början till "mamma"? Tänk den dagen han säger mamma, gud.. Då kommer mitt hjärta slå volter!


Mamma älskar dig, så fruktansvärt mycket!!

♥ Grillning, kulturhus, skansen.

Veckan har varit hur bra som helst! Förutom gröna lund så har vi grillat, ätit gott, varit på kulturhuset, shoppat, jag och mamma har partajat och idag har vi slutligen varit på skansen. Imorgon är sista heldagen i Stockholm som vi ska spendera med Eliyabs kusiner med familj, ska bli trevligt, så länge sen sist. Senast låg faktiskt lilla älsklingen i min mage så det blir första träffen! Mycket bilder har tagits de här dagarna, varav några jag lägger ut här. Ska bli roligt att sätta in alla bilder i fotoalbum efter framkallning! Jag älskar bilder, så roligt att ha och kunna gå tillbaka och minnas!

 
 
Lek och kul på bakgården i Bagarmossen..


Eliyab ville också bada!

 
Så det fick han.. Vad han plaskar och tycker det är kul!

 
Dags för grillning..


Fina mamma!

 
Dagen och kvällen var suverän, mamma och jag avslutade med en natt på stan ;)


 
 
Kulturhuset..


Gudomlig. Enastående. Bedårande. Allt.


Tjejerna slipar och putsar varsin fin sten.

 
Eliyab tittar ut över huvudstaden :)

 
Nuhamin och Nahom..

 
Eliyab myser med mommo och Linnéa läser för sig själv i ett litet krypin innan vi beger oss vidare!

 
Skansen :)

 
Vid dammen..

 
Älgarna är fina att se på. Aporna får en att skratta!

 
 

 

 

  


Nöjda med dagen. Glass och vykort-skrivning innan hemfärd..

RSS 2.0