♥ 28 februari.

Alla visste vi att den här dagen skulle komma men ändå så känns det så oerhört overkligt. 28 februari klockan 04.50 lämnade min älskade pappa jordelivet och befinner sig nu någon annanstans. Sorgen är så enorm och panikartad, det kommer ta lång tid att smälta och jag har en jobbig tid framför mig.. Ena stunden kan jag känna mig lättad, att han inte behöver lida mera, andra stunden kan jag brista ut i hysteriskt gråt. Vill bara slita av mig håret eller något, en sån oerhörd panik-känsla.

Ingen tv på hög volym, ingen slumrande pappa som låg på sängen och som sa "hej du" när jag kom. Det var bara tyst, kallt och tomt i hela rummet. Att mötas av sin pappas döda kropp, det är bortom alla beskrivningar. Han låg där men samtidigt var han inte där.. Borta. Död. Hur fan ska jag klara detta!!!??


Han var fin. Fridfull. Kall och stel, men otroligt fin och fridfull. Älskade pappa!

Han hade den mjuka filten på sig som jag köpte till honom för några veckor sedan. Hade med mig röda tulpaner som jag la på hans bröst. La ett mjukt gosedjur, en hund, bredvid honom från Eliyab. På bordet bredvid honom fanns kort på honom, Eliyab och mig. Och ett ljus. Hela rummet var så fridfullt.


Att ta farväl, för sista gången, för alltid är en sådan enastående känsla. Jag hade så svårt för att gå, lämna honom där, och veta att aldrig mer, aldrig mer får jag träffa honom. Andetagen fastnade i halsgropen, ont i magen, hela jag är full med sorg. Inte ens 49 år fyllda och hans liv är slut. Kommer aldrig mer tillbaka. Det är så svårt att förstå.

Kommer aldrig mer få höra hans röst i andra sidan luren "hej min lilla älskling", hans röst finns bara i mitt minne nu. Han levde igår, idag är han död. Livet är inte rättvist..

Hela den här dagen har bara varit...tom. Klarar inte att vara ensam.



Och saknaden är redan så stor. Ännu större kommer den bli. Jag antar att det bara är att försöka vara stark fast man egentligen inte orkar. Han lever kvar i mig och kommer alltid att göra det. Älskar så. Försöker tro att vi någon gång kommer ses igen. Älskade pappa, jag är så glad för den tiden vi fick! ♥



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ Dagis, dag 10 & 11!

Igår stannade Eliyab också och åt på dagis, det gick jätte bra. Idag stannade han också och sov middag. Vid kvart i ett ringde dom och sa att han hade vaknat så då gick jag och hämtade honom.. Det hade inte varit några problem alls att få honom att sova och det känns så bra att det funkar bättre nu. Imorgon blir det samma sak, får hoppas att det går lika bra då!

Det blev sent igår, så jag har varit rätt trött idag. Camilla och jag satt uppe och snackade till halv tre, jag är inte vad att lägga mig så sent kan jag säga. Så ikväll blir det tidigt i säng! Och imorgon skulle vi egentligen på bio men den filmen vi ville se gick på en sån knäpp tid så vi får se vad vi hittar på istället ;) .. Eliyab ska va med mommo!

Lyssna :D


♥ Dagis, dag 9.

Idag lämnade jag Eliyab direkt ensam. Hela gruppen var ute när vi kom klockan 9 så jag fick säga hej då och gå, även fast han grät. Efter halva tiden var jag tvungen att ringa dit och höra hur det gick. Och det gick bra. När jag kom vid halv 12 satt dom och åt. Han blev lite ledsen när jag kom men hela tiden hade det gått jätte bra.. Lättnad!!

Nu ska vi snart ner och hälsa på pappa.

♥ Dagis, dag 8.

Idag försov vi oss, så vi blev 20 minuter sena till dagis.. Så kan det bli ibland. Vi gjorde hand-och fotavtryck på Eliyab som han ska ha i sin portfolio. Det gillade han inte, han har blivit så känslig för kladd och sånt på händerna. Men det blev fint! Jag gick iväg i 40 minuter och det hade gått lite bättre idag. Han hade blivit ledsen från och till men det går framåt :) Imorgon ska han nog stanna kvar och äta..

Nu sover han, och jag lyssnar på musica i lurarna. Väntar på att Camilla ska komma och dricka kaffe och smaka mina och Nuhamins bullar som vi bakade igår. Dom blev ganska lyckade tycker jag, sen att dom inte är nyttiga är en annan sak :P .. Sen kommer mamma och Linnéa, pappa med om han orkar.. Jag är gladare idag!


♥ !

Man kämpar, försöker pussla ihop allt och göra alla parter nöjda men ändå känner man sig otillräcklig. Jag känner mig j*vligt ledsen rent ut sagt. Från en pigg och glad morgon till en tröttsam och jobbig eftermiddag. Så blev det idag.

♥ Dagis, dag 7.

Idag är det fredag och det innebär sångstund på dagis tillsammans med alla de övriga avdelningarna. Jätte mysigt. Eliyab satt framme på bänken vid henne som höll i det hela. Sen skulle dom gå ut på en promenad, då sa jag hej då och gick. Jag gav Maud (Eliyabs kontaktfröken) nappen ifall han skulle bli ledsen men det var inget jag förmodade. Det blir en annan sak när man är ute och åker vagn :) När jag kom tillbaka hade dom inte kommit tillbaka än, sen när dom kom så reagerade Eliyab inget större. Han kanske trodde att jag hade varit med hela tiden? Iallafall så hade det gått bra, han hade suttit i vagnen och pratat hela vägen. Känns skönt!

Nuhamin är här. Vi lyssnar på musik och dansar. Eliyab körde just sin axeldans ;) Snart ska vi ner på stan, kolla runt lite och gå på mc donalds med Aja och Mathez. Sen ska vi vidare och hälsa på pappa och vara där ett tag.. Ikväll har jag tänkt mig det ultimata fredagsmyset.


♥ Dagis, dag 6.

Idag skulle jag gå iväg en lite längre stund. När jag sa hej då var det ingenting, Eliyab var glad. När jag kom tillbaka satt han i Mauds knä och hade varit jätte ledsen. Och när han såg mig blev han ledsen igen.. Som förälder kan detta kännas jobbigt, men att ett barn reagerar på det sättet är bara positivt och sunt. Med tiden kommer det att bli bättre. Egentligen var det meningen att han skulle stanna och äta lunch imorgon men det skjuter vi upp till nästa vecka eftersom han blev så ledsen idag. Imorgon är det sångstund så det ska jag vara med på och sen ska jag gå iväg en liten stund bara.. Hoppas att han inte blir lika ledsen då.

Vi är hemma hos mamma/mumma idag med. Eliyab leker med Linnéas pippihus och pippigubbar. Ikväll ska vi mysa hemma, bara han och jag ♥ .. Bara mor och son - tid behöver man ibland :)


♥ Dagis, dag 5.

Dagis idag igen och då fick jag gå iväg en liten stund för att se hur Eliyab reagerade och för att se hur det gick en stund utan mig. Till en början var det ingenting, sen när han såg att jag hade på mig ytterkläderna så blev han lite ledsen. Jag gick iväg, kom tillbaka efter en halvtimme och när han såg mig började han gråta och ville till mig. Gud, vad varm i mammahjärtat man blir då.. Det hade gått bra utan mig men till och från hade det gått upp för honom att jag faktiskt inte var där och blivit lite pipig. Imorgon ska vi testa igen och se hur det går!

Jag känner mig så otroligt nöjd med hans dagisplats och det känns så bra allting!

Både igår och idag blåsade fröknarna såpbubblor och Eliyab blev helt lyrisk.

Jag har precis gjort klart ett litet collage, med bilder på Eliyab och personer han tycker om. Som vi imorgon ska ge till dagis som dom ska plasta in och som han kan ha där :) Sånt gillar jag.. Idag lämnade jag tutte och napp i hans skåp med, en himla känsla det här att han ska börja på dagis! Så kul!

Nu är vi hos mamma/mumma, det blir lite god mat och umgås här ikväll.
Eliyab har fullt upp med att köra nycklar i Linnéas dockvagn!


♥ Alla hjärtans dag!



Idag har vi varit på dagis, det blev lite som att börja om från början eftersom Eliyab blev sjuk efter andra inskolningsdagen förra veckan. Det gick jätte bra, han va glad att pappa också var med och skulle hela tiden ha koll på var han var. Han är så pappig!! När ska han bli sådär otroligt mammig då? ;) Vi ska dit imorgon med, jag har redan lagt fram kläder han ska ha imorgon och packat väskan. 

Tidigare idag hade vi Camilla här på en fika, trevligt det. Eliyab tycker om henne också :)
Och ikväll hade vi lite alla hjärtans dag middag här hemma med nära och kära ♥ 

Eliyab har också kommit på något nytt idag. Att slänga blöjor i toaletten är otroligt kul tycker han, jag tycker det är mindre roligt. Blöjor är ju dyrt och ska inte slösas med att slängas i toaletten utan att bli använda. Ja, extremt ekonomisk har jag blivit också..

Ikväll har jag haft lite home spa med mig själv. Gutt de. 
Nu ska jag lägga mig och läsa några kapitel och se fram emot morgondagen.


♥ Inskolning!

Min lilla pojke har börjat dagis idag.. Eller ja, första dagen av inskolningen har passerat. Jag tror han kommer att trivas superbra! Idag när jag var med så verkade han tycka att allt var toppen iallafall, han skulle kolla läget överallt och rutschkanan var bäst. Tyvärr fick dom ingen bra bild på honom som dom skall sätta upp på hans skåp, han vägrade att titta in i kameran, hade fullt upp med allt annat. Får se om vi får till en imorgon! Jag är jätte nöjd och det känns jätte kul. Fröknarna verkar mysiga allihopa och dom verkar ha bra struktur på aktiviteter osv.. Denna vecka blir det ungefär en timme om dagen som vi kommer att vara där, sen framöver skall han väl få prova att vara där lite själv innan han börjar på riktigt.

Eliyab går också mer och mer. Men allra mest när han är ensam, det är nästan som att han blir nervös när alla tittar, klappar händer och skrattar. Försöker lära honom att äta lite smått själv också men det går som det går. Händer i tallriken, mat över hela bordet, golvet och han själv. Det är sånt som hör till ;) Han lär sig med tiden..

Annars rullar allting på.. Träffar pappa så gott som varje dag. Är inte jag där så är han här.

Det ska bli otroligt skönt när snö och kyla är borta. Jag längtar efter våren vansinnigt mycket.
Man blir så glad av sol och fågelkvitter. Att kunna gå ut utan jacka är ju helt underbart!

♥ Eliyab kan gå! :)

Igår tog Eliyab inte bara ett steg utan flera.. Då blev jag så himla stolt, men den som var stoltast var nog han själv.. Man såg riktigt hur duktig han kände sig. Så nu stapplar han sig fram på sina söta ben men kryper fortfarande mycket. Kul att stegen kom innan han ska börja dagis på måndag, att vi fick vara med och se första gången.



Idag har vi mest tagit det lugnt.. Pappa var hos oss några timmar, sen var vi hos mumma och gick vidare till mamma. Ikväll var jag tvungen att dammsuga och Eliyab gallskrek, så jag fick ta små pauser i dammsugningen. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att han ska sluta vara rädd och vänja sig. Jag sopar mest lägenheten pga att han tycker dammsugaren är så läskig, men någon gång ibland måste man ju ta en sväng med manicken också..

Jag saknar att jobba, vardagen känns annorlunda på ett bra sätt när man gör det.

Nu tackar jag för mig, ska gosa ner mig i soffan och se Irene Huss,
även fast jag tycker det är jätte ruggigt att se sådana filmer själv..

RSS 2.0