I wanna kiss you

Nalle skulle egentligen komma hem igår men eftersom båten var full så gick inte det. Inget flyg kunde han ta heller eftersom han har bilen med sig. Jag blev besviken för jag saknar honom!! Men han kommer ikväll. Om typ 30 minuter kommer båten in. Tiden går så sakta när man väntar, och längtar. Jag ska sova jätte nära inatt. Imorgon väntar annat...


Sommarhelg

I torsdags kom Nuhamin, Nalle var och hämtade henne. Jag var ganska nervös.. Men allt gick kanonbra! Hon är en helt underbar liten tjej och hon gillar mig :) Vi har haft en riktig sommarhelg, kneippbyn, stranden, glass, bakat bullar och lekt. Igår låg hon och jag och sov middag tillsammans, myspys! Imorse väckte hon mig, kramade mig och sa hejdå. Så nu är Nala iväg och lämnar henne och hon kommer igen om ca två veckor. Och mellan henne och Nala finns verkligen ett speciellt band, far och dotter band. Stark kärlek!. Vi är tre i vår familj, snart blir vi fyra.. Vi har försiktigt sagt till Nuha att jag har en bebis i magen. Hursomhelst så kommer hon bli världens bästa storasyster!


Påväg till vattenland.


Far och dotter, så fina ihop!



Linnéa flyter omkring i vattnet.


Nuhamin med sin badring som ingen annan fick låna ;)


Linnéa skvättar ner både Nala och Nuhamin med vatten.


"Du kan inte ta mig", inne på Sibylla.

Ultraljud

Jag var jätte nervös innan men allt visade sig se normalt ut. Det var så häftigt att se! Man såg hur bebisen snurrade runt där inne, såg även när den gapade med sin lilla mun. Ögonen var som två svarta hål och ryggraden syntes jätte tydligt. Men barnmorskan hade svårt för att få en bra bild så jag ska dit igen för ett till ultraljud inom kort. Då ska älskling följa med! Mamma var med mig idag och det kändes tryggt det med. Nu kunde det mätas mer exakt och idag befinner jag mig i 18+0 och inte 19+2 som jag trodde, inte så stor skillnad. Men detta betyder att den lilla är beräknad till den 26:e november och inte 15:e. Underbar känsla att se och det är nu mer verkligt för mig, sparkarna har också gjort att man verkligen fattar att man ska bli mamma. Och jag älskar den känslan! Idag kändes det som att det är en liten kille där inne. Innan har det känts som en tjej. Jag har ingen aning. Men jag är så nyfiken!!



Här ser man tydligt ryggraden, huvudet och även käken på vår lilla älskling.

Im a hard working woman!

I mitt liv ingår mycket jobb nu. Dom fick ringa och väcka mig imorse för jag hade försovit mig, inte ens hört klockan. Jag är trött! Och för att tala om hur trött jag är i mina ben efter den här dagen. Man orkar inte göra nåt när man kommer hem. Men jag har ändå haft en bra dag på jobbet! Jobb två dagar till och sen är jag ledig tre dagar!!! Det ska bli såå skönt.

Jag är jätte sugen på jordgubbar! Jag har fått pippi på´t! Det får bli en sväng ner i affären.. Eller så kan Nala köpa med det hem. Det låter bättre. Jag ska ta en dusch och sen slänga mig i soffan tror jag. Det är jag värd! :) Och sen senare ta en långpromenad med hunden, om jag orkar. Tjing!


Vecka 19!

Bebis:
Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver. En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen. Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du:

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram. Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram! Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet. Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.


Tankar!

Det är ju vad man själv känner och ser som egentligen spelar roll. Eller? Javisst, är det något jag lärt mig under dessa år så är det att följa sitt eget hjärta annars blir man aldrig lycklig och får inte heller frid i själen. Men hur är det egentligen med det som ligger och gnager i bakhuvudet? Finns fortfarande lite av det gamla där som skuggar mig? Naturligtvis så finns det där, men frågan är om det påverkar mig och mitt liv eller kommer att göra det. Jag är inne i sådana tankebanor just nu som jag inte kan sätta ord på. Man känner och funderar men kommer inte riktigt fram till något. Det bubblar tankar och jag vet inte vad dom betyder. Men någonting jag känner just nu som jag kan sätta ord och känslor på är; att jag befinner mig i något äkta. Det är väldigt länge sedan jag kände mig trygg, älskad och hela den biten. Det gör jag nu, och det finns inget jag värderar högre än barnet jag bär på. Men jag antar att det inte är något konstigt att känna sig lite förvirrad i sin graviditet, när man väntar sitt första barn. Något jag är oerhört rädd för är att allt inte kommer stå rätt till med mitt barn (det är till och med svårt att skriva orden). Är nervös inför ultraljudet och jag bara ber för att mitt barn mår bra. Och givetvis är detta inget onormalt, alla oroar sig. Man undrar hur allt kommer bli och man vill det absolut bästa för sitt kött och blod.

Innan jag blev gravid så kunde jag bara tänka på ordet förlossning och dess innebörd och bli helt nervös. Även fast det inte var aktuellt ens. Nu tänker jag på ett helt annat sätt, det är klart att jag är nervös även inför själva förlossningen, det är mycket som inkluderar. Men jag är inte så rädd som jag varit innan. Man mognar under tiden man är gravid känner jag redan nu även fast jag har några månader kvar. Jag fantiserar om den stunden när jag får se sig första gången och ha dig i min famn. Det är inget man kan föreställa sig i förväg.

Magen växer..


Hela världen rasar samman för en stund.

Igår var den förjävligaste dagen på länge, från det att jag vaknade till att jag gick och la mig. Hela dagen var så känsloladdad och fylld med massa blandade känslor. Jag hoppas att det inte händer igen, för allt tog knäcken på mig där ett tag. Men det är väl så att allt inte kan vara bra jämt.

Nalas dag med Nuha är idag eftersom det är midsommar i helgen, sista gången han åker dit för att bara träffa henne en dag. Den 25:e hämtar han hit henne och så ska hon vara här några dagar. Men oturligt nog så krockar det med ultraljudet, igen. Får väl se om det går att ändra tiden en gång till. Vill ju ha Nala med mig såklart, det är en känsla för honom med, att se vårt barn. Får se hur det blir.

Jag ska jobba några timmar ikväll och det känns skönt samtidigt som jag känner att jag inte orkar. Allt igår tog musten ur mig. Framför mig har jag massa dagar i rad som består av jobb. Lika bra att köra igång.

Vecka 18!

Bebis:
I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hittills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra. Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du:

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en nätmelon. Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo. Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Jag ber till Gud att min lilla skatt är frisk.

Lite shopping.

Nala och jag var på stan igår, och idag var jag där en sväng med Aja också. Bjöd henne på mat och hade det jätte trevligt! Både igår och idag hittade jag lite smått och gott, bland annat det här.

 



Lotion, duschtvål och badskum till Nuhamin, två fotoalbum och så gräddbakelsen till klänning. Jag älskar den! Så himla somrig och fin. Det bästa av allt är att den är skön och magen kan växa i den. Köpte lite annat också som jag är nöjd med.

Försäljaren inne på Vero moda påpekade även hur stor jag är för att vara så långt gången som jag är. Vem vet, det kanske visar sig på ultraljudet att det inte bara är en som finns där inne. Haha, men det tror jag inte. Förresten så går jag in i vecka 18 idag. Har snart gått halvtid, kan inte fatta det. Tiden går så fort!

Du har bekräftat din existens mitt hjärta.

Det är faktiskt inte så långt kvar tills min plutt är här, absolut inte om dagarna springer iväg på det här sättet. Och då kommer min tillvaro se helt annorlunda ut, hela mitt liv kommer kretsa kring mitt lilla hjärta och jag längtar så! Och idag, på min mammas födelsedag har jag känt dom första sparkarna. Det är svårt att veta hur det ska kännas men det kan inte vara något annat. Nu börjar det gå upp för mig att du verkligen finns där inne. När jag kände det så tryckte jag lite på magen, kände det då en gång till och sen ingenting mer. Vad du växer och snurrar runt där inne, det är helt fantastiskt att det ska bli en liten människa av dig. En blandning av mig och Nala, din pappa. Den största drömmen för mig. Jag ringde Nala med en gång från jobbet och berättade, vilken känsla alltså! Och med tiden blir det bara starkare och starkare.



Lånade bilden från google, en sån vacker bild. Det är helt fantastiskt att vi kvinnor kan bära omkring på ett liv inom oss som med tiden utvecklas till en människa och kroppen sköter allt på egen hand. Och när bebisen kommer till världen har den 10 fingrar, 10 tår osv.. Hur går det till? Det är helt fantastiskt!

ÄlsklingsNalle är på båten nu, han har varit hos Nuhamin som han alltid är en gång i veckan. Och han tog med sig bilen, du är lagom stolt du. Men det är jag med. Den här veckan blev det hela helgen och det är alldeles för lång tid att vara ifrån dig. Det ska bli underbart att sova tillsammans inatt.

BMW



Från och med idag äger vi den här. Ett jäkla bra köp och vi stormtrivs med den! Nalle kör och jag sitter bredvid, häärligt! Det går verkligen framåt för oss :)

Nu är jag på bättre humör. Vi har varit ute och kört och lyssnat på hög musik, varit och köpt en kanin till Linnéa och ätit tillsammans hela familjen. Ikväll ska vi mysa med 2 ½ män och sen ska jag sova, tidigt upp och jobba tomorrow.

Rubrik saknas.

Det är tråkigt väder och jag är på dåligt humör. Det går inte att styra och det går ut över alla i min omgivning. Men jag är ju gravid, det är det man skyller på. Tur att man sitter här själv för tillfället när humöret är som värst, moffa sover och Nala är iväg och tittar på en bil. Det är bara Winter som strosar omkring här, vi har precis varit ute och gått en sväng. Ungar kommer fram och vill klappa och hälsa, och sånt orkar jag verkligen inte idag. Även fast Nala och moffa kom hem med en hel säsong av 2 ½ män så lättade inte humöret. Men det går väl över som i vanlig ordning..

Ultraljudet närmar sig och det får iallafall mungiporna att gå upp lite, min skatt.


Vecka 17!

Bebis:

Vikten har fördubblats på bara två veckor och bebisen motsvarar din hand om du spretar med fingarana. Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg. Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du:

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa blöder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Sommar?

Det har varit tråkigt väder nu i flera dagar, regn, blåst och alldeles grått ute. Det inverkar på humör och alltihop. Det är ju sommar nu, det ska vara gassande varmt och solsken! (även om jag inte tycker om när det är föör varmt), det är ju den årstiden nu. Man blir lite deppig av det här faktiskt. Jag hoppas att det inte regnar mer idag för jag ska cykla på jobbet ikväll. Men nu när jag tittar ut genom fönstret så är det precis vad det gör. Regnar! Fyfan, jag hoppas att det lugnar av inom dom här 20 minutrarna innan jag ska bege mig iväg. Nala kom hem sent igårkväll från Nuhamin och moffa är som sagt här med sin hund. Det känns skönt att ha dig här efter all oro, även fast det blir hundhår i hela lägenheten :P Det kommer lösa sig även den här gången, det är jag säker på! Du ligger mig väldigt varmt om hjärtat moffa Kid.


För nån vecka sen kom älskling överraskandes hem med en laptop, det är den jag sitter vid nu. Jätte fin verkligen.


Moffa har återvänt.



Skönt att ha dig tillbaka på ön, nu ska allt ordna sig.

Vi klarar det vi har viljan till.

Att Nala tog körkort igår firade vi på restaurang, godaste nachosen någonsin. Därefter körde vi runt en massa och jag känner mig riktigt trygg att åka med dig gubben. Det var värre för si sådär 5 år sen när du inte kunde hålla dig på vägen utan körde på trottoarkanterna, haha det var tider det. Då var allt så spännande, varje dag var ett äventyr och redan då var jag gränslöst kär i dig. Lika kär är jag nu som då, men vårt förhållande ligger på en helt annan nivå nu. Jag är ingen tonåring längre och inte du heller. Vi har vuxit och därmed är vi mer ansvarsfulla numera ;) Mitt liv är till för att delas med dig, så har det känts sen jag träffade dig första gången och det känns fortfarande så, nu 5 år senare. Man vet aldrig vart livet tar en eller vad som händer under årens gång men hur som helst så är du min stora kärlek och ingen har någonsin fått mig att känna så som du får mig att känna. En obeskrivlig känsla. Jag älskar dig!

Ett av våra mål var att du skulle klara ditt körkort, det har du nu gjort. Om några månader föds vårt barn, det är vad vi fokuserar på nu. Sen siktar vi mot andra mål - så länge vi planerar och har viljan så kan vi lyckas med allt, du och jag.

JIPPI!!

MIN ÄLSKLING HAR FÅTT KÖRKORT IDAG!!! Du har verkligen kämpat, är så stolt över dig! Skönt att jag är ledig idag så vi kan ut och köra! Fifanken vad livet känns bra ibland. Allt är bara för underbart just nu :) Puss & kram vi ses på stan!


Vecka 16!

Bebis:
Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak - navelsträngen - som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Du:
Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.



Precis 4 månader idag, går nu in i 5:e. Detta är helt underbart!

Barnvagnen - Emmaljunga

 


Tänk när jag får köra omkring med mitt lilla hjärta i den här.. ♥

RSS 2.0