♥ Gröna lund..

 
Det skall börjas i tid ;)



 
 
Snurran..



 
 
Påväg till gröna lund..

  

 
 
Pettsson och findus :)


Glada tjejer!


Nuha och jag..


Skrattkammaren, vi fick oss många goda skratt!

Mer bilder från vår vecka kommer imorgon efter att vi har varit på skansen! :)

♥ Mysig promenad.



 


Eliyab och jag har haft en jätte mysig förmiddag, vi har promenerat runt i Bagarmossen medan de andra är iväg för att hämta mamma och Linnéa. Invigde mina skor och dom var sköna till en början, sen fick jag skavsår och fick gå barfota hem. Känns tråkigt, får se vad jag kan göra så att jag kan fortsätta använda dom, det gäller kanske bara att gå in dom lite..

 
 
Nu sitter vi här hemma och väntar på att mamma och dom ska komma..

♥ Regnigt och grått!

Igår var Eliyab en grinolle hela dagen och det gjorde sitt. Vädret gjorde inte det hela bättre. Vädret är likadant idag men Eliyab har iallafall varit på bra humör! Han och Nuhamin sover gott just nu, vaknar väl snart. Då är det full rulle igen ;) Vi har varit vid T-centralen och shoppat lite tidigare idag.. Köpte en väska och ett par skor, några örhängen hittade jag också! :)

 
 

Eliyab gillar Samson, här busar dom och tränar att stå :)

 
Middag. Skulle kunna leva på det här. Det är så gott! :)

Imorgon kommer älskade mamma och älskade Linnéa! Vi som brukar träffas varje dag har nu inte setts på en vecka, känns lite konstigt.. Saknar massor! Vi ska ha så kul den kommande veckan! :) Sen åker vi tillsammans hem till Gotland..
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite innan barnen vaknar..

♥ Åtta månader!

Idag blir min lilla kille åtta månader. Månaderna susar förbi, snart är han ett år!? Det känns inte som att det är så länge sen vi låg på BB, fast samtidigt känns det så avlägset, som att han alltid funnits. Min älskade lilla skatt, Eliyablo! ♥

Idag har vi varit på IKEA, jag blir helt sjuk av att gå därinne. Det finns så mycket fint och jag vill köpa allt jag tycker om, tur att jag har någon med mig som kan styra om mina tankar ;) Vi ska ju faktiskt kånka hem alla grejer till Gotland också..

 
Dagens bästa köp, en matstol till Eliyab! :)


Det blev lite annat smått och gott också. Till Eliyab och köket bland annat, sånt som behövs!


Lite fler bilder som är tagna under dagen:

 
Jag och mina fina barn :) Eliyab kan sitta helt själv nu!


Eliyab tycker om Betty!

 
IKEA nästa :)

 
Jag älskar dig gränslöst..

 
 
♥ ♥ ♥


Nu tackar jag för mig och går och knyter mig..

♥ Trivs bra i Bagis :)

 

 



 

 

 

 



Vi har inte gjort några större äventyr dessa två dagar. Igår promenerade vi runt lite, var på lekplatsen, umgicks och tog det lugnt. Idag kom Rico, Nadja och Jamal till oss och grillade.. Jätte trevligt! Jag älskar att grilla, då känner man verkligen att det är sommar! När man får maten serverad är det ännu bättre :)
 
Vi trivs och har det bra :)

♥ Bromsten..

Igår var vi i Bromsten och hälsade på våra vänner. Rico, Nadja, söta Jamal och lille bebisen i magen :)

 
Påväg til Bromsten.

 
 
:)

 
Nuhamin och Jamal..


Lilla älskling.

 
Tänk att vatten kan vara så roligt! Nuhamin och Jamal hade kul tillsammans..


Eliyab sitter vid Nadja.

 

En jätte bra dag. Barnen lekte, sprang genom vattenspridaren och bråkade lite ;)
Vi hade en liten picknick på gården, pratade och hade super trevligt!

♥ Båtresan..

 
Redo för båten :)

 
Finaste Nuhamin och jag :)

 
Det är syskonkärlek dem emellan, jag lovar.. KÄRLEK!


Räcka ut tungan är något nytt han kommit på..

 
Mamma och son ♥

 
Försökte få till en bild på Eliyabs söta tänder, gick sådär till en början, han ville bara ha kameran.
Sen fick jag till en bild som man ser tänderna lite grann på iallafall :)


Framme i Nynäshamn!

 
På plats i Bagarmossen. Eliyab hamnar på sne ibland i Nuhamins knä :P


Samson :) Eliyabs farbror! En mycket fin människa!

♥ Laddar inför imorgon..

Vi poppar musik här hemma. Packar det sista och städar! Imorgon bär det av mot storstaden. Ärligt talat har jag saknat Stockholm, det som var mitt andra hem förut. Fast nu kommer jag ju vara där under helt andra förutsättningar, inget uteliv med röj och party :P Haha, jäklar vad kul jag har haft när jag tänker tillbaka! Hur som helst, nu åker jag dit och njuter med min fina familj. Det blir skansen, gröna lund, mycket bad och sola, glass i kungsan med mera :) Ser fram emot det!

Eliyab ligger här på golvet och inspekterar dammsugaren, han ska snart få lite mellanmål..

♥ En regnig lördag.

Efter åska så öppnade himlen sig och regnet öste ner, det var behövligt! Dagen har bestått av strykning och packning. Vi är nu redo för Stockholm. Men vi åker inte förren i övermorgon. Ska bli skönt med lite miljöombyte.

Eliyab och jag har precis vaknat efter en tupplur, det är så mysigt att sova tillsammans! På nätterna sover han bara i sin säng nu, just för att han är så rörlig nu och kan ramla ur sängen bara man släpper honom med blicken en sekund. Det är obehagligt och han kan slå sig. Så nu har jag placerat spjälsängen precis bredvid min sida av sängen och det funkar hur bra som helst! De flesta kvällar somnar han själv efter att han har druckit välling.

De senaste dagarna har Eliyab även börjat sträcka sig efter en ordentligt. Så när jag sträcker fram armarna och frågar "vill du komma till mamma?" så sträcker han fram armarna och skrattar! :) Då blir man alldeles varm i mammahjärtat. Gud vad jag älskar dig min lilla trollunge! ♥

Nu blir det lite lek.. Sen vankas det kvällsmat! Efter att Eliyab har somnat ikväll ska jag läsa ut veckans andra bok.

♥ Heldag på snäck!


Redo för stranden! :)

 
 
Eliyab skulle kunna ligga hur länge som helst, känna på sanden och pilla med stenar..

♥ Sommarmys!

 
 



 
  



 
 





 



 


 

De senaste dagarna i bilder. Vi har njutit av sommaren till max.
Vi har badat, solat, lekt, ätit goda frukter med mera. Haft riktig kvalitetstid med andra ord.
Jag älskar min familj.


♥ Vaccin & olidlig värme!

För ett tag sen var det gnäll om att vi inte hade någon riktig sommar. Det har vi nu. Men jag klagar för den här värmen är olidlig. Visst kan det vara varmt, men nu är det för varmt. Det går ju knappt att andas ute, det blåser men det är varma vindar vilket gör att man inte får någon fläkt alls. Alltså svettas man som en gris. Helt uppriktigt så längtar jag till höst och vinter. Man är aldrig nöjd?

Det är inte bara en själv som svettas och tycker det är jobbigt med värmen. Eliyab får stora svettdroppar i pannan och blir våt över hela kroppen av svett. Vad är bäst för de små? Jag tror minsann att det är att sitta inne, sålänge man inte är vid stranden, då det fläktar något mer och luften känns lite bättre. På kvällskvisten är det väl ok att gå ut, det vill säga när solen har gått ner. Kort sagt så är det för varmt. Alldeles för varmt.

Och i den här värmen har vi idag suttit på bussen ner till lasarettet, dit och tillbaka. Bussresan kändes så långsam och jag trodde att jag bokstavligen skulle tuppa av. Mamma följde med oss då vi skulle besöka vaccinmottagningen för Eliyabs vaccinationer inför Etiopienresan. BCG-vaccinet (TBC) var det ingen där som han behörighet att ge. Samma på barn och ungdomsmottagningen, då ska man få vänta till hösten!? Det är dåligt. Vi ska åka i augusti och det kan vi inte om han inte får vaccinet. Vill inte riskera något och åka utan att han får de vaccin som han behöver. I det stora hela är det en risk att åka till ett annat land med ett litet barn, dom är så sköra. Det enda som kan rädda våra nuvarande planer är att vi åker till Stockholm i förväg så att han får sprutan där. Men det är dåligt bemannat även där, bara till och med vecka 28 finns det personal som har behörighet att ge just det.. Ska kolla några fler ställen. Hoppas att vi kan hitta en lösning så att vi inte behöver skjuta upp resan.

Hur som helst så fick han iallafall sprutan mot hepatit A, han var jätte duktig. Mamma var med som stöd för jag tycker det är jätte jobbigt när han ska få putt. Det gör så ont i mig när han får ont och gråter. Men han var jätte duktig, han grät till men sen var han lika glad som vanligt! Efteråt fikade vi, jätte trevligt :)

Har bytt ut liggdelen på vagnen mot sittdelen, det var på tiden.. Eliyab har ju blivit så lång så det var på gränsen att han fick plats med benen i liggvagnen. I sittvagnen sitter han kanonbra!

Ikväll kommer storasyster Nuhamin :)

Nu ska jag äta en isglass, finns det något godare i den här hettan? Eliyab ska få päronpuré, som han älskar! :)


♥ Allt.


♥ Tidigt upp!

Eliyab vaknar jätte tidigt och aldrig lär jag mig att gå och lägga mig i klok tid så att jag är pigg när han vaknar runt halv sex. Men när jag varit uppe ett tag så vaknar jag oftast till. Känner mig relativt pigg nu. Men om sisådär två timmar kommer jag säcka ihop och vilja sova en stund. Tur att jag då kan sova när han sover, ladda batterierna lite. Men från och med ikväll ska jag inte lägga mig senare än halv elva har jag bestämt.

 
Eliyab sitter i gåstolen. Han har flyttat sig lite med den men det tar väl ett litet tag innan han riktigt kommer på hur han ska göra. Han står med benen och det är bra eftersom han inte velat göra det så mycket. Han verkar gilla den iallafall, han pratar högt (skriker), bankar och tjoar! ;) Nu ska jag fortsätta leka med honom!

♥ Stekhett!!

Det måste vara en av de varmaste dagarna idag! Så varmt och kvavt på samma gång. Jag klarar ärligt talat inte av att vara ute.. Det blev iallafall en promenad till affären för att köpa glass och sen en stund på lekplatsen. Men skugga är ett måste om man ska vara ute. Såvida man inte ligger på stranden. Jag steks, svettas och känner mig svimfärdig, det är säkert fler som känner som jag idag.

 
 


♥ Oh Susie!

Gassande sol och en ordentlig värme. Bikinin på och jag håller mig på gården här hemma hos mamma. Jag har alltid haft svårt för värmen när det blir sådär riktigt hett, dock tycker jag att det har blivit lite bättre. Men jag lider fortfarande att göra aktiviteter i stekande solsken med kläderna på. Strand och bikini - då är det ok! ;) Ligga och sola, läsa en bok, svalka sig med kallvatten, det gillar jag. Och så får man färg också. Vill bättra på brännan tills vi reser. Hoppas verkligen att resan blir av den här gången och att inget sätter käppar i hjulen för oss!

Idag har Linnéa varit med mig och Eliyab hela dagen. Vi har solat och haft picknick. Eliyab har smockat i sig två burkar burkmat och en dessert. Han är verkligen så himla duktig när det kommer till mat. Välling dricker han bara vid läggdags, ibland på natten och på morgonkvisten när han vaknar. Imorgon ska han få testa gåstolen för det är verkligen passande nu.. Ska bli kul att se hur det går. Kunde ha börjat tidigare med det, han gillar inte riktigt att stå på benen, alltså är det desto mer bra att börja med det nu!

Lillskrutten sussar nu, jag lyssnar på Oh Susie och äter havregryn (en dålig vana som jag har svårt att släppa). Tänker på gamla minnen. Snart ska jag fixa naglarna och börja på en ny bok.. Sätter mig nog i trädgården och läser en stund, hur härligt är inte det en sån här kväll? :)


♥ Dregel, dregel..

 
Gapa högt och banka i bordet är den nya höjdpunkten! Och aldrig har han dreglat så mycket som han gör nu. Det är gaddarna det. När han ler stort så ser man hans två små sockersöta tänder som kommit upp i underkäken. Han är så söt min grabb! Endast några dagar har gått och han har redan stubb på huvudet. Och han blir mer och mer lik sin pappa..

♥ Nya vändningar.

Några dagar har gått sedan jag uppdaterade sist. Vi har inte gjort något speciellt, bara njutit av sommaren och varandra. Allt går så fort numera, dagar, sommaren och för att inte tala om Eliyabs utveckling.

Framöver kommer livet att ta nya vändningar och det känns hur bra som helst! Det är dags att sätta igång att jobba på att uppnå resterande mål och drömmar. Kämpar man kan man komma vart man vill!

★ ♪ ღ ✫ ♥

♥ Gulleponken!

Idag har vi bara varit hemma, med öppna fönster och dörrar. Utan korsdrag i den här värmen svimmar man ju. Men nu ska jag inte klaga. Jag är glad att värmen är här! Men då jag haft en städdag idag så blir det ännu varmare. Eliyab har sovit bra idag och om en timme sådär är det sovdags för honom igen. Dagarna går så fort.

Under den senaste veckan så har han börjat åla sig framåt jätte bra. Det är ingen match för honom nu att förflytta sig, snurra, rulla.. Nu väntar jag bara på att han ska börja krypa och som sagt är han på bra väg när det gäller det med! Matglad är han också, han äter allt nu, inte kräsen alls och det är så skönt :) Han njuter verkligen när han äter, "MMMmm" :) Gulleponken!

 
Nya looken. Har inte riktigt vant mig att se honom utan hår än..
Men tänk så söt han blir sen när håret växer ut, jämnt och fint :)

♥ Eliyab är nu rakad!

 
 
Sista bilderna på Eliyab med hår.. För ett tag..
Men jag hoppas att det inte tar allt för lång tid innan håret växer ut igen.

Idag tog vi tillfället i akt och rakade vårt älskade barn. Han är nu kal på huvudet, helt skallig så att säga. Det ser otroligt konstigt ut och jag gillar det inte.. Men nu kommer håret växa jämnt och fint. För håret växer ju faktiskt ut. Han kommer inte vara flint för all framtid ;) Han var jätte duktig! Kan tänka mig att andra kommer undra varför vi gjort detta och att det inte kommer vara något positivt i andras ögon. Han hade ju fint hår innan.. Vi vet!! Men nu kommer det växa jämnt och bli ännu finare..


Här faller hårtussarna av och Eliyab undrade vad tusan vi höll på med.
Men han var så snäll och fin och låg så stilla som han kunde! Sötis ♥

Nattningen i egen säng har gått jätte bra, förutom att jag tagit upp honom på natten de senaste två nätterna och lagt honom bredvid mig då han varit så förkyld och ledsen. Men han har somnat i sin egen säng och varit så duktig så! Ikväll fick han dock somna bredvid mig då det efter många försök i hans säng verkade helt lönlöst. Men jag kommer att försöka få honom att sova själv imorgon igen! För min egen del så är det så tomt att inte ha honom knorrandes bredvid mig. Men man får inte vara egoistisk. Samtidigt som ett barn inte kan få för mycket kärlek. Men det är bra och nyttigt att lära honom att sova själv!

Nu ska jag lägga mig vid mitt lilla gullegryn. Läsa lite och sen sova!

RSS 2.0